Πέμπτη
13
Ιούνιος
TOP

“Εδώ και τώρα λύση για τη σταφίδα” – Βολές και από Πάζιο κατά… συμφερόντων (video)

Να δώσει άμεση λύση ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζητούν παραγωγοί και εκπρόσωποι των συνεταιρισμών στο φόντο του μείζονος σταφιδικού ζητήματος που έχει ανακύψει στη χώρα, το οποίο παρά τις δεσμεύσεις παραμένει άλυτο.
Χαρακτηριστικά όσα σημείωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο διευθυντής της Ένωσης Μεσσηνίας Γιάννης Πάζιος που ύψωσε κραυγή αγωνίας και απόγνωσης.
«Δεν μπορούμε άλλο με δελτία Τύπου, ανακοινώσεις και κροκοδείλια δάκρυα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάζιος που καυτηρίασε όσα εξακολουθούν δυστυχώς, να συμβαίνουν. «Τις τελευταίες 24 ώρες υπάρχει μια κινητικότητα. Έχει κατατεθεί ερώτηση από τον βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλο και μια επιστολή από τον βουλευτή επίσης του κυβερνώντος κόμματος, Περικλή Μαντά όπου απάντησε ο ιδιώτης τυποποιτής ο κ. Κουνινιώτης(!!!)  και ταυτόχρονα μια πρωτοβουλία των παρατάξεων των μειοψηφιών του Περιφερειακού Συμβουλίου για μια ειδική συνεδρίαση», ανέφερε ο κ.  Πάζιος που καυτηρίασε τη στάση του κ. Κουνινιώτη ο οποίος… δήλωσε την ικανοποίησή του για το ένα ευρώ ανά κιλό. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούσαμε τη συγκεκριμένη δήλωση, η οποία είναι προκλητική. Το να πανηγυρίζουμε πως έχει φτάσει στο ένα ευρώ το προϊόν, είναι προσβολή απέναντι σε όλον αυτόν τον κόσμο που είναι σε απόγνωση», είπε με νόημα ο Γιάννης Πάζιος κάνοντας ειδική αναφορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στη στρατηγική αυτή, ενώ έβαλε μια ακόμη διάσταση που κανείς δεν πρέπει να ξεχνά. «Μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί το παραμικρό κι ενώ στις 28 του μηνός λήγει η προθεσμία προκειμένου οι εγκεκριμένες επιχειρήσεις και οι Συνεταιρισμοί να προσκομίσουν τα τιμολόγια των παραγωγών για να μπορέσουν για να πάρουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση, καταλαβαίνετε πως είμαστε σε ένα ακραία ασφυκτικό περιβάλλον», ανέφερε ο διευθυντής της Ένωσης Μεσσηνίας  σημειώνοντας πως οι 15 και πλέον χιλιάδες παραγωγών, δεν μπορούν να είναι εγκλωβισμένοι σε μια πολύ μικρή μερίδα ιδιωτών τυποποιητών που όπως είπε, θέλουν να πετύχουν κερδοφορίες όχι προφανώς, προς όφελος του προϊόντος και των παραγωγών, με την κυβέρνηση να τους… πριμοδοτεί.  «Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν προτίθενται να αγοράσουν με 1,4 ευρώ σταφίδες από ‘δω και πέρα, ενώ για την απορρόφηση των αποθεμάτων δεν έχει διευκρινιστεί η διαδικασία για τα πλεόνασμα του 2020 που για ‘μας είναι πολύ σημαντικό», είπε καταληκτικά ο Γιάννης Πάζιος