Παρασκευή
21
Ιούνιος
TOP

Σε επαγρύπνηση η επιστημονική κοινότητα – Βασ. Ψυχογυιός: «Επικρατούσα στην Ελλάδα η παραλλαγή Όμικρον» (video)

Για την μετάλλαξη «Κένταυρος», την υπερμετάδοση του κορωνοϊού και τις νέες παραλλαγές του, τα μέτρα πρόληψης για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός σε κλειστούς χώρους καθώς πλησιάζει ο Σεπτέμβρης και το άνοιγμα των σχολείων αλλά και τον επικείμενο χειμώνα μίλησε στην τηλεόραση Best o Βασίλης Ψυχογυιός Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας.

Η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε ύφεση στην Ελλάδα, όπως διαμηνύουν από το υπουργείο Υγείας, ωστόσο η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση και το Εθνικό Σύστημα Υγείας υπό διαρκή πίεση. Ο κ. Ψυχογιός θεωρεί απίθανο να μην έρθει η νέα μετάλλαξη «Κένταυρος» στη χώρα μας αφού έρχονται τουρίστες από χώρες που έχει ήδη εντοπιστεί όπως η Γερμανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Όλα αυτά την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών μειώνεται, ο αριθμός των θανάτων όμως παραμένει υψηλός. Στη Μεσσηνία τον φετινό Αύγουστο 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη μάχη για τη ζωή, γεγονός που θορυβεί ιδιαιτέρως.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας μίλησε για τα συνεχώς μεταβαλλόμενα δεδομένα υπογραμμίζοντας ωστόσο τη διαρκή πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ώρα που η παραλλαγή του «Κενταύρου» χαρακτηρίζεται από τους περισσότερους ειδικούς ως «παραλλαγή ενδιαφέροντος», σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο Βασίλης Ψυχογυιός σημειώνει ότι «επικρατούσα θα είναι η παραλλαγή Όμικρον».

Όσο για την ανάγκη λήψης μέτρων ατομικής προστασίας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας είπε ότι  «τα επικαιροποιημένα στοιχεία που θα έρθουν τους πρώτους μήνες του Οκτωβρίου θα ξεκαθαρίσουν την κατάσταση ως προς την αναγκαιότητά τους». Όπως και να έχει πάντως, η ατομική ευθύνη μπορεί να γύρει την πλάστιγγα προς την θετική πλευρά των πραγμάτων αφού όπως είπε «για να μπορούμε να διασκεδάσουμε, πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχουμε την υγεία μας και κυρίως πρέπει να φροντίζουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν μια επιπλέον επιβάρυνση» προτρέποντας τον κόσμο να μην παίρνει τόσο αβίαστα την χρήση της μάσκας όπου αυτή χρειάζεται και τον εμβολιασμό.