Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Σεισμός: Κλειστά τα σχολεία στη νότια ΚυνουρίαΣεισμός: Κλειστά τα σχολεία στη νότια Κυνουρία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Νότια Κυνουρία μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα νωρίς το πρωί, με επίκεντρο βορειοανατολικά του Λεωνιδίου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της περιοχής.

Στην περιοχή υπάρχει ένα κτίριο που έχει βγει ακατάλληλο από προηγούμενο σεισμό

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, Εμμανουήλ Δολιανίτης, ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων για προληπτικούς λόγους και λόγω των μετασεισμών που σημειώνονται στην περιοχή.

«Κουνηθήκαμε και τρομάξαμε λίγο»,  δήλωσε ο δήμαρχος στο ACTION 24. «Σαν δήμος, πήραμε απόφαση να μην λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια [σ.σ Εκπαίδευση] της Αρκαδίας, ιδιαίτερα στο κτίριο που στεγάζεται το Λύκειο, το ΕΠΑΛ και το Γυμνάσιο», ανέφερε, επίσης.

«Εκεί έχουμε ήδη ένα κτίριο που έχει βγει ακατάλληλο από προηγούμενο σεισμό, οπότε έχουμε και έναν φόβο μη συμβεί τίποτα”, τόνισε, εξηγώντας ωστόσο ότι το κτίριο παραμένει κλειστό και επίκεινται εργασίες».

Αισθητή και στην Αθήνα η δόνηση

Η δόνηση του σεισμού έγινε αισθητή στην Αργολίδα, την Κορινθία, τη Λακωνία, στα νησιά του Αργοσαρωνικού και στην Αττική.

Είχαν προηγηθεί έξι μικρότεροι σεισμοί, από 1,8 έως 3,3 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή με ιδιαίτερη προσοχή.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο in, η συγκεκριμένη περιοχή έχει μικρή σεισμικότητα και για το λόγο αυτό δίνει σεισμούς με μικρά μεγέθη.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και τη σεισμική ακολουθία στην περιοχή. Έχουμε αρκετές δονήσεις τις τελευταίες ώρες, όμως δεν υπάρχει ανησυχία» σημείωσε ο κ. Λέκκας.

πηγη  in.gr