Παρασκευή
8
Δεκέμβριος
TOP

Σημείο αναφοράς γίνεται η 120 ΠΕΑ -Τρέχει ο σχεδιασμός από την Elbit -Ποια τα πλεονεκτήματα (video)

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις που υπάρχουν στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, εδώ όπου οι εργασίες από την Elbit τρέχουν σε διάφορα επίπεδα. Κύριο εκείνο των υποδομών, ενώ έχουν παραδοθεί τα πρώτα Τ-6Α που έχουν επανέλθει σε πτητική κατάσταση. Από την άλλη επίκεται η προμήθεια του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που αναβαθμίζει την μονάδα και την κάνει σημείο αναφοράς, ως Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης. Άκρως χαρακτηριστικά για την αξία που παίρνει η Μονάδα και τη δυναμική και με την χρήση των Μ-346 ήταν τα όσα ανέφερε ο Διευθυντής του περιοδικού Πτήση και Διάστημα, Αεροναυπηγός Φ. Καραϊωσηφίδης.

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη της ΠΤΗΣΗΣ, σχετικά με την πρόοδο κατασκευής των πρώτων εκπαιδευτικών αεριωθούμενων M-346 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, η σελίδα μας έχει σήμερα τη χαρά να δημοσιεύσει φωτογραφίες από τις υποδομές που έχει ήδη αναπτύξει η Elbit στην 120 Πτέρυγα Μάχης στην Καλαμάτα. Ανάμεσα σε αυτές, και ένα προηγμένο κέντρο logistics για ανταλλακτικά των T-6A αλλά και των Μ-346, όταν αυτά με το καλό θα έρθουν στη χώρα μας.

Το κέντρο λογιστικής υποστήριξης της Elbit στην 120 ΠΜ, στην Καλαμάτα

H Elbit έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του logistics center στην Καλαμάτα, και από όσο γνωρίζουμε, έχουν ήδη παραδοθεί τα πρώτα Τ-6Α που έχουν επανέλθει σε πτητική κατάσταση. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να επαναφέρει ένα μεγάλο αριθμό αεροσκαφών που έχουν καθηλωθεί για χρόνια σε πτητική κατάσταση. Η ΠΑ με πολύ κόπο διατηρούσε μικρό αριθμό σε κατάσταση πτήσης.

Το κέντρο λογιστικής υποστήριξης της Elbit στην 120 ΠΜ, στην Καλαμάτα

Αυτή ακριβώς είναι και η λογική της συνεργασίας με την Elbit. Η ισραηλινή εταιρεία έχει την απόλυτη ευθύνη για την διαθεσιμότητα των εναερίων μέσων της ΠΑ. Έτσι, η ΠΑ μπορεί να επικεντρωθεί στην εκπαίδευση των Ικάρων της, και δεν θα έχει πλέον προβλήματα διαθεσιμοτήτων. Είναι μια τακτική που έχουν υιοθετήσει πολλές κορυφαίες αεροπορίες στον πλανήτη, με τη διαφορά στην περίπτωσή μας, πως η Elbit υποστηρίζει τις αντίστοιχες δραστηριότητες της καλύτερης και πλέον αξιόμαχης αεροπορίας στον κόσμο, της ισραηλινής (δεν νομίζουμε πως υπάρχει κάποια ένσταση επί αυτού του γεγονότος).

Το κέντρο λογιστικής υποστήριξης της Elbit στην 120 ΠΜ, στην Καλαμάτα

Θα πρέπει να πούμε πως η 120 ΠΜ τα τελευταία χρόνια κυριολεκτικά “αγκομαχούσε” να βγάλει σε πέρας το έργο της, και ελάχιστα από τα Τ-6Α αλλά και τα Τ-2Ε παρέμεναν διαθέσιμα. Ειδικά τα Τ-2Ε, θα φύγουν σε λίγα χρόνια, παραχωρώντας τη θέση τους στα υπερσύγχρονα Μ-346. Με την ευκαιρία, και απαντώντας σε σχόλια αναγνωστών μας, θα πούμε πως τα Μ-346 είναι ελληνικά. Τα αγοράζει η Elbit για εμάς, τα συντηρεί για εμάς, τα έχει αξιόπλοα για εμάς, ας μην γίνονται οι φίλοι μας έρμαια ανόητων διαδόσεων και ρηχών δημοσιευμάτων.

Από τις εργασίες κατασκευής των νέων υπερσύγχρονων κτιρίων που θα φιλοξενήσουν τους προηγμένους εξομοιωτές πτήσης που περιλαμβάνονται στη συμφωνία της Ελλάδας με την ισραηλινή εταιρεία Elbit

Καθώς η εταιρεία έχει δεσμευτεί να μας προσφέρει και υπερσύγχρονους εξομοιωτές πτήσης, ξεκίνησε με ταχείς ρυθμούς την κατασκευή του κτιρίων που θα τους φιλοξενήσει. Σε κάθε περίπτωση, η Elbit θα έχει υλοποιήσει όλες τις υποδομές που προβλέπει η σύμβαση, ενώ στις αρχές του 2023 (μάλλον στο Β’ τρίμηνο) θα δούμε και το πρώτο ελληνικό Μ-346.

Από τις εργασίες κατασκευής των νέων υπερσύγχρονων κτιρίων που θα φιλοξενήσουν τους προηγμένους εξομοιωτές πτήσης που περιλαμβάνονται στη συμφωνία της Ελλάδας με την ισραηλινή εταιρεία Elbit

Ας μην παρασύρονται οι φίλοι μας, από ανόητες αντιπολιτευτικής κορώνες. Στην Άμυνα, δεν χωράει αντιπολίτευση. Τα Μ-346 είναι απόκτηση αεροσκαφών από την ΠΑ, απλά με τη μέθοδο του Leasing, για 22 έτη. Ο πάροχος/ανάδοχος είναι υπεύθυνος να δίνει στην ΠΑ κάποιες χιλιάδες ώρες πτήσης κάθε έτος. Αν δε, καταφέρει να αυξήσει το έργο (που θα γίνει, κάτι ξέρουμε…) φέρνοντας κι άλλους πιλότους να εκπαιδεύονται στην 120 ΠΜ, τότε η Elbit θα φέρει περισσότερα Μ-346, ενώ θα αρχίσει να πληρώνει και την ΠΑ για τη χρήση των υποδομών. Όλα αυτά, για να καταλάβουν οι φίλοι μας, πως η κίνηση αυτή της ΠΑ, εκτός από την βαριά γεωπολιτική σημασία της, είναι η βέλτιστη οικονομοτεχνικά.

πηγή: https://www.ptisidiastima.com