Κυριακή
25
Φεβρουάριος
TOP

Τον επόμενο μήνα τα πρώτα έργα της Elbit στην 120 ΠΕΑ

Μέσα στον ερχόμενο Φεβρουάριο αρχίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, τα πρώτα έργα στην Καλαμάτα, στην εκπαιδευτική «κοιτίδα» της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Εκεί που οι νέοι ιπτάμενοι , τα αυριανά «γεράκια» της HAF προετοιμάζονται εδώ και πολλές δεκαετίες ώστε να κάνουν πράξη το «αίεν υψικρατείν». Είναι το πρώτο βήμα υλοποίησης της πρόσφατης συμφωνίας στην οποία προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την Ισραηλινή Elbit.

Μια συμφωνία η οποία κυριολεκτικά αποτελεί «ανάσα» για την Πολεμική Αεροπορία καθώς κινδύνευε να βρεθεί χωρίς νέους ιπτάμενους με τα «υπέργηρα» εκπαιδευτικά T-2 να κλείνουν τον κύκλο τους. Και την διαδικασία αντικατάστασής του από καινούργια εκπαιδευτικά jet να έχει καθυστερήσει δραματικά. Τα αποτελέσματα της μεγάλης καθυστέρησης ήδη είχαν αρχίσει να γίνονται κάτι παραπάνω από ορατά με αρνητικές συνέπειες στην εκπαίδευση εντός χρονοδιαγράμματος για τους Ικαρους της Πολεμικής Αεροπορίας. Συνέπειες οι οποίες έχουν αρχίσει  να δημιουργούν προβλήματα και στις Πολεμικές Μοίρες οι οποίες αποτελούν την πιο ισχυρή «ασπίδα» των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα.

Με τις διαθεσιμότητες των Τ-2 να μειώνονται δραματικά τα τελευταία χρόνια. Και το αποτέλεσμα να είναι μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των καινούργιων ιπτάμενων οι οποίοι προορίζονται κυρίως για τα μαχητικά της HAF. Καθυστερήσεις οι οποίες μεταφράζονται ακόμη έως και τέσσερα χρόνια μέχρι το νέο «αίμα» της HAF να στελεχώσει τις Πολεμικές Μοίρες.

διαβάστε την συνέχεια στο ρεπορτάζ του Κώστα Σαρικά στο www.newpost.gr πατώντας εδώ