Σάββατο
22
Ιανουάριος
TOP

Σήμερα στις 17:00 η τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ για το Αφγανιστάν

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Τρίτη, σύνοδο μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 17:00 ώρα Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, όπου οι δυτικές χώρες επιταχύνουν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης προσωπικού τους.

Πολλά κράτη μέλη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπαθούν να απομακρύνουν γρήγορα τους διπλωμάτες και τους πολίτες τους από την Καμπούλ, μετά την κατάληψη της αφγανικής πρωτεύουσας από τους Ταλιμπάν έπειτα από μια επίθεση αστραπή που σάρωσε τις αφγανικές ένοπλες δυνάμεις.

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης, θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Εξάλλου εκπρόσωπος της ΕΕ δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι οι Βρυξέλλες συνεργάζονται με τις χώρες μέλη της για να βρουν γρήγορες λύσεις για την μετεγκατάσταση σε ασφαλές μέρος των Αφγανών που ανήκουν στο προσωπικό της και των οικογενειών τους.

“Το ζητούμενο είναι η εφαρμογή γρήγορων λύσεων γι’αυτούς και η εγγύηση της ασφάλειάς τους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Reuters.

Επιπλέον, αύριο στις 16:00 ώρα Ελλάδος θα λάβει χώρα συνέντευξη Τύπου του γενικού γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΠΗΓΗ