Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Σκάκι: Οι νικητές του 19ου Τουρνουά ράπιντ «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας»

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 19ο Τουρνουά ράπιντ «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας» την Κυριακή 14 Μαΐου.

Πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο της Σκακιστικής Ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου  Καλαμάτας με ελβετικό σύστημα 6 γύρων. Το τουρνουά ήταν αξιολογημένο από την παγκόσμια σκακιστική ομοσπονδία. Συμμετείχαν 32 αθλητές διαφόρων ηλικιών.

Παίχτηκαν πολύ αξιόλογες παρτίδες με ιδιαίτερα φινάλε. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Καλογεράκος Σταμάτης με 5,5 βαθμούς στους 6 αγώνες και πήρε το χρυσό μετάλλιο. Στην 2η θέση ισοβάθμησαν οι Κώστας Μάλαμας και Μανώλης Μουτζούρης που με τα κριτήρια ισοβαθμίας πήραν αντίστοιχα το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο. Πρώτη γυναίκα του τουρνουά αναδείχθηκε και πήρε το χρυσό μετάλλιο η Ελένη Κορμά. Επίσης μετάλλια πήραν οι Θοδωρής Αθανασόπουλος 1ος στην κατηγορία έως 18 ετών , Γιώργος Κορδονούρης 1ος στην κατηγόρια έως 10 ετών και ο Θάνος Κορομηλάς 1ος στην κατηγορία έως 8 ετών.

Τις απονομές έκανε η Έφορος του Τμήματος η οποία ευχαρίστησε και συνεχάρη τους αθλητές καθώς και τους διαιτητές του Τουρνουά. Επίσης ευχαρίστησε το «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας» για την ευγενική χορηγία του.

Το Φροντιστήριο προσφέρει σε κάθε σκακιστή που είναι μαθητής του Δημοτικού και αγαπά τα μαθηματικά δωρεάν προετοιμασία για όλους τους διαγωνισμούς μαθηματικών. Το επόμενο τουρνουά που διοργανώνει το Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είναι το 15ο τουρνουά αρχαρίων «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 10.30 στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Κ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 6972701590 κ. Τσεκούρα Θοδωρή ή στην κα Χατζηπαναγιώτου-Τσιάλα Τούλα 6945499716 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.nokchess.gr και την σελίδα του facebook “Σκακιστική Ακαδημία Ν.Ο Καλαμάτας”