Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Στα… κάγκελα και οι δικηγόροι της Καλαμάτας για το φορολογικό νομοσχέδιο – Απέχουν από τα καθήκοντά τους από 5 έως και 11 Δεκεμβρίου

Την απόφαση να απέχουν από τα καθήκοντά τους για έξι ημέρες έλαβαν ομόφωνα και οι δικηγόροι της Καλαμάτας διαμαρτυρόμενοι για τα όσα φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Η αποχή ξεκινά στις 5 και ολοκληρώνεται στις 11 Δεκεμβρίου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κατά την από 1-12-2023 έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, επικύρωσε ομόφωνα την από 30.11.2023 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της για την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητά τους και τους οδηγεί μαθηματικά σε αφανισμό και οικονομική εξαθλίωση, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα μεγάλα εισοδήματα και τις εταιρίες.

Κάθε προσπάθεια διαλόγου έχει πέσει στο κενό διότι η Κυβέρνηση επέλεξε την φοροεπιδρομή αντί της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, τον αφανισμό των μικρομεσαίων αντί της στήριξής τους.

1/ Υπό αυτά τα δεδομένα, αποτελεί μονόδρομο για το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, η εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων και η καθολική αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους από την Τρίτη 5-11-2023 έως και την Δευτέρα 11-12-2023.

2/ Την συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας στην Πανδικηγορική αποχή την Τρίτη 5-12-2023, συμπεριλαμβανομένων των εμμίσθων στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, Τραπεζών, ΔΕΚΟ, συνεργατών δικηγορικών γραφείων και δικηγορικών εταιρειών και τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων έξω από τη Βουλή την ίδια ημέρα και ώρα 13:00΄ (προσυγκέντρωση δικηγόρων στα γραφεία του ΔΣΑ ώρα 12:00΄).

3/ Την συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

(ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                     (ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ)