Σάββατο
16
Οκτώβριος
TOP

Στην Ηλεία η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-Επισκέπτεται Ολυμπία και Πύργο (Pic-vid)

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε το καφενείο των Πεύκων ,όπου συνομίλησε με τους κάτοικους και άκουσε τα προβλήματα τους . Την κα Γεννηματά συνόδευε  ο Βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης και την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος

Οι κάτοικοι της ανέφεραν ότι ήταν αβοήθητοι όταν τα πύρινα μέτωπα πλησίασαν και ότι χάρις τις προσπάθειες τους διέσωσαν τελικά το χωριό.   Οι κάτοικοι της τόνισαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα με τις καλλιέργειες που κάηκαν και την έλλειψη των ζωοτροφών.

Στο τέλος η κα  Γεννηματά επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φλόγες και συνομίλησε μαζί τους για τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν.

 

Αυτή τη ζωγραφιά δώρισε το  κοριτσάκι της οικογενείας από τις Πεύκες που έμεινε χωρίς σπίτι από τις φλόγες στη πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ όταν τους επισκέφθηκε

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στη  συνέχεια έφτασε στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας συνοδεία του Δημάρχου Αρχαίας ολύμπιας Γιώργου Γεωργιόπουλου και του Βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη  ,όπου συνάντησε πολίτες και συνομίλησε μαζί τους

Στη συνεχεία κατευθύνθηκε  στο χώρο όπου συλλέγονται τα νερά φαγητά είδη πρώτης ανάγκης από  όλη την Ελλάδα και συνομίλησε με εθελοντές κυρίως νέα παιδιά όπου τους έδωσε συγχαρητήρια για το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης ως προς τους πυρόπληκτους.

Στη συνεχεία μαζι με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλο τον βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη  και το Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λαττα συμμετείχαν σε σύσκεψη με όλους τους προέδρους των κοινοτήτων που επλήγησαν από τα πύρινα μέτωπα της περιοχής.

Οι πρόεδροι ζήτησαν από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

1)Άμεση αποκατάσταση των ζημιών

2)Διαχρονικό σχέδιο ανασυγκρότησης και πυροπροστασίας

3)Να αποδοθούν ευθύνες

Στη σύσκεψη η κα Γεννηματά δήλωσε :

Οι Ευθύνες πρέπει να αποδοθούν, δεν πρέπει να αφήσουμε να ερημωθεί η ελληνική περιφέρεια μετά τις καταστροφές. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι δεν έκανε κανένα λάθος. Αναδείχθηκε το έλλειμμα της πρόληψης και ότι δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες. Αποδείχθηκε ότι απέτυχε το κυβερνητικό σύστημα πολιτικής.Το μήνυμα που πήραμε από τους κατοίκους σε όλους τις περιοχές ήταν η εγκατάλειψη.

Ζητάμε Άμεση αποκατάσταση των ζημιών και σχέδιο ανασυγκρότησης για την Ηλεία και για τη Γορτυνία και για όλες τις περιοχής που επλήγησαν.Θα είμαστε πολύ σκληροί με την κυβέρνηση και θα μας βρουν απέναντι τους.Η ιστορία για το δήθεν επιτελικό κράτος κατέρρευσε

Το πρόγραμμα

Τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας θα επισκεφθεί σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Στις 12:00 το πρωί, η κα Γεννηματά θα επισκεφθεί την κοινότητα των Πευκών (Βύλιζα) και στις 12:30 θα μεταβεί στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στις 13:30, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα επισκεφθεί το Δημαρχείο του Πύργου και στις 14:00 θα συναντηθεί με εθελοντές το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή.