Παρασκευή
9
Ιανουάριος
TOP

Στις 16 Ιανουαρίου ο Δήμος Μεσσήνης παρουσιάζει το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Μεσσήνης προσκαλεί τους πολίτες και τους ενδιαφερόμενους φορείς την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026 στην δημόσια παρουσίαση των σεναρίων εξέλιξης της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Τ.Π.Σ.) των Δημοτικών Ενοτήτων Ανδρούσας, Αριστομένους, Βουφράδων, Ιθώμης και Τρικόρφου του δήμου Μεσσήνης.

Η παρουσίαση θα διεξαχθεί στις 11:30 π.μ., στο Δημαρχείο Μεσσήνης (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) και εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Πολεοδομικής Μεταρρύθμισης «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» και θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση εναλλακτικών σεναρίων.

Την επόμενη ημέρα από την παρουσίαση, Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026, αρχίζει η διαδικτυακή υποβολή των τελικών σχολίων/παρατηρήσεων για το προτεινόμενο σενάριο στην σελίδα https://polsxedia.ypen.gov.gr/ του ΥΠΕΝ η οποία και θα διαρκέσει πέντε (5) ημερολογιακές ημέρες.

Κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει τα εναλλακτικά σενάρια και την πρόταση του μελετητή και να υποβάλει στην πλατφόρμα σχεδιασμού σχόλια και παρατηρήσεις, που λαμβάνονται υπόψη και αξιολογούνται από τους μελετητές.

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη, καθώς η συμμετοχή και οι απόψεις των πολιτών είναι καθοριστικές για την οριστική διαμόρφωση του σχεδίου.