Σάββατο
2
Δεκέμβριος
TOP

Συντάξεις: Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών και των έκτακτων ενισχύσεων

Μια σειρά από έκτακτες ενισχύσεις στις συντάξεις έχει προγραμματισθεί να καταβληθεί από τον ΕΦΚΑ τον Μάρτιο, ένα μέτρο το οποίο αφορά κυρίως τους συνταξιούχους που δεν έχουν εισπράξει τις επικουρικές συντάξεις.

Αυτό προανήγγειλε εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ, ο οποίος όπως σημείωσε πέρα των τακτικών πληρωμών ο Μάρτιος είναι ένας μήνας για τον οποίο οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν αγώνα δρόμου προκειμένου να τακτοποιηθούν διάφορες εκκρεμότητες προς τους συνταξιούχους.

Τίτλοι τέλους για τις εκκρεμείς συντάξεις – Πότε θα απονεμηθούν

«Πέρα από την καταβολή των τακτικών συντάξεων που γίνεται κάθε τέλος του μήνα, έχουμε και δυο έκτακτες καταβολές ή μια μεγάλη έκτακτη καταβολή η οποία αφορά εκείνους για τους οποίους οφείλουμε για πολλά χρόνια τις επικουρικές τους συντάξεις.

Ουσιαστικά ολοκληρώθηκε μια τεράστια προσπάθεια που κάναμε στον ΕΦΚΑ να εκδώσουμε οριστικά 40.000 επικουρικές συντάξεις μέσα στο Γενάρη και τον Φεβρουάριο. Αυτοί οι άνθρωποι θα πληρωθούν τέλη Μαρτίου τις συντάξεις τους. Δε θα λάβουν προκαταβολή ούτε αναδρομικά θα λάβουν την οριστική επικουρική τους σύνταξη μαζί με τα αναλογούντα αναδρομικά», σημείωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος.

Ακόμη, δήλωσε ότι υπάρχουν επιπλέον 40.000 ασφαλισμένοι που εκκρεμεί η επικουρική σύνταξή τους, οι οποίοι έως τις 15 Μαρτίου θα λάβουν προκαταβολή για την επικουρική τους σύνταξη.

Ειδικότερα, επισήμανε ότι ο ΕΦΚΑ θα καταβάλει 100 ευρώ το μήνα για κάθε μήνα καθυστέρησης. «Αν για παράδειγμα οφείλουμε για 12 μήνες στην επικουρική σύνταξη, ένας ασφαλισμένο θα λάβει αναδρομικά 1.200 ευρώ. Αν περιμένει 24 μήνες, θα λάβει 2.400 και ούτω καθεξής».

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.ot.gr πατώντας εδώ