Τετάρτη
15
Ιανουάριος
TOP

ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα αποφάσεων – Φάμελλο προτείνουν για πρόεδρο της ΚΟ

Λίγες ημέρες μετά το σοκ της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου αναζητά τον βηματισμό της μετά και τη νέα ήττα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ώστε να χαραχτεί ένας «οδικός χάρτης» για τα επόμενα βήματα στο κόμμα, όσο αφορά στην εκλογή νέου προέδρου.

Το μεγάλο ερώτημα αυτή τη στιγμή, είναι για πότε θα αποφασιστεί η εκλογή νέου προέδρου, καθώς μέχρι στιγμής, φαίνεται πως υπάρχουν δύο τάσεις. Η πρώτη είναι να έχουμε γρήγορες διαδικασίες ακόμη και μέσα στον Ιούλιο, σενάριο που φαντάζει αρκετά δύσκολο και πιεστικό, και η δεύτερη να πάει προς τον Σεπτέμβρη.

Ο οδικός χάρτης για την επόμενη μέρα αποτελεί κλειδί για την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, θα ακολουθήσει η Κεντρική Επιτροπή. Και στα δύο κορυφαία όργανα θα οριστεί ο χρόνος των διαδικασιών με «πιεστικές» τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και τη ΔΕΘ που θα έχει προηγηθεί.

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι η κυρία Γεροβασίλη έχει ζητήσει ομοφωνία των τάσεων και των ρευμάτων στο εσωτερικό του κόμματος για να ηγηθεί της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αρνηθεί ή δεσμευτεί επισήμως, αν και είχαν κυκλοφορήσει φήμες για αρνητική απάντηση από την πλευρά της.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ζυμώσεις και οι διεργασίες αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Η κούρσα διαδοχής

Αναφορικά με την «κούρσα διαδοχής» για την προεδρία του κόμματος, υπάρχουν μόνο σενάρια καθώς ουδείς μέχρι στιγμής έχει πει επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον «στίβο» της διαδοχής είναι πολύ πιθανό να κατέβουν, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Παύλος Πολάκης και η Ρένα Δούρου.

Το επόμενο διάστημα, αναμένεται να ξεκαθαριστεί εάν τα ονόματα που έχουν ακουστεί θα θέσουν υποψηφιότητα ή αν θα προκύψουν και κάποια νέα πρόσωπα – έκπληξη.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι καμία τάση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί πολυδιάσπαση και μία εκλογική διαδικασία ανάμεσα σε 6 ή και περισσότερους υποψηφίους.

πηγη in.gr

Διαφωνίες και για το χρονοδιάγραμμα ενεργειών