Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Τα πορίσματα για τις ζημιές των σταφιδοπαραγωγών της Ηλείας ζητά από το ΥΠΑΑΤ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμαλιάδας

Τα πορίσματα για τις ζημιές των σταφιδοπαραγωγών του νομού ζητά από το ΥΠΑΑΤ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός φρούτων, λαχανικών, ελαιολάδου, σιτηρών Αμαλιάδας, Ν. Ηλείας, ομάδα παραγωγών βιομ. Τομάτας – κορινθιακής σταφίδας «Εύφορη γη», ώστε οι παραγωγοί να είναι δικαιούχοι και της στρεμματικής ενίσχυσης αλλά και των αποζημιώσεων.

Το αίτημα που εστάλη στο ΥΠΑΑΤ αναφέρει:

“ΠΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Υστερα από την εξέλιξη να μην δοθεί παράταση μέχρι σήμερα για την παράδοση της Κορινθιακής Σταφίδας περιμένουμε από εσάς την μείωση Των κιλών (150) εκατόν πενήντα στα ανώτερα επιτρεπτά όρια (όπως έγινε και με το Βαμβάκι ) , και την παρέμβασή σας στον ΕΛΓΑ να έρθουν σύντομα τα πορίσματα από ΤΙς ζημιές (ΚΑΥΣΩΝΑ-ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ) έτσι ώστε οι ΣταφΙδοπαρανωγοί να είναι δικαιούχοι και της Στρεμματικής Ενίσχυσης αλλά Και των αποζημιώσεων.

Σε διαφορετική περίπτωση οι Σταφιδοπαραγωγοί αγανακτισμένοι προχωρούν σε εγκατάλειψη του προϊόντος.

Κύριε Υπουργέ

Ενισχύσετε την Κορινθιακή Σταφίδα δώστε λύσεις έτσι ώστε να υπάρχει προοπτική καλλιέργειας και να μείνουν οι νέοι παραγωγοί στο Τόπο τους,

Σας επισημαίνουμε ότι εκεί που καλλιεργείτε η Κορινθιακή Σταφίδα δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τους παραγωγούς. ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ και ΕΛΙΕΣ μόνο.

Είμαστε σίγουροι ότι θα δώσετε λύσεις για την προοπτική του προϊόντος.

Εμείς παραμένουμε στην διάθεση συνάντηση μαζί σας αλλά και οτιδήποτε πληροφορία ζητήσετε.”