Τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση για τα φετινά World Food Awards αποκάλυψε ο γαστρονομικός οδηγός του Taste Atlas. Η Πελοπόννησος ξεχωρίζει στη λίστα καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μεταξύ των καλύτερων περιοχών για φαγητό στον κόσμο.
Σε ένα ταξίδι στην Πελοπόννησο, το Taste Atlas προτείνει τη γουρουνοπούλα, το ελαιόλαδο και το μέλι Ελάτης Μαινάλου. Παράλληλα, ανάμεσα στους προορισμούς που πρέπει να επισκεφθεί ο ταξιδιώτης περιλαμβάνονται η Καλαμάτα και η Αρχαία Ολυμπία.
Στην τέταρτη θέση της λίστας κατατάσσεται η περιοχή Σετσουάν της Κίνας (γνωστή για τα νουντλς της), ενώ στην τρίτη βρίσκεται η Εμίλια-Ρομάνα της Ιταλίας, η οποία φημίζεται για το ραγού μπολονέζ σε όλες του τις μορφές.
«Συγχαρητήρια στην Πελοπόννησo (ασημένιο μετάλλιο) και στην Εμίλια Ρομάνα (χάλκινο μετάλλιο), αλλά ποιος είναι το νούμερο 1;», γράφει χαρακτηριστικά το Taste Atlas στη λεζάντα της ανάρτησης που έκανε για τα φετινά World Food Awards.