Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι… αρρυθμίες στο πολιτικό σκηνικό με την ρευστότητα -παρά την εμφανή υπεροχή της ΝΔ- να είναι αυτή που μπαίνει στην εξίσωση. Η πολιτική αναλύτρια Μαρία Καρακλιούμη και ο Διευθυντής της εφημερίδας “Εστία” Μανώλης Κοττάκης σχολίασαν τις εξελίξεις στην τηλεόραση BEST.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ το πέρασμα του χρόνου φέρνει όλο και περισσότερο στο φως τις ρωγμές που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό του, οι οποίες με ένα τρόπο ενισχύουν περισσότερο τα σενάρια διάσπασης παρά εκείνα της αναγέννησης υπό έναν νέο ηγέτη. Η απειρία και τα «πολιτικά ατοπήματα» του Στέφανου Κασσελάκη έχουν ήδη επιφέρει επιπτώσεις με την αποχώρηση των δέκα και συνεχίζουν να κλονίζουν το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που «δεν μας αφήνει να πλήξουμε!» όπως σημείωσε η Μαρία Καρακλιούμη. Όσο ο καιρός περνάει η διοίκηση Κασσελάκη θυμίζει «πεφωτισμένη δεσποτεία του 18ου -19ου αιώνα της Ευρώπης και όχι με τον τρόπο θα έπρεπε να διοικεί ένας άνθρωπος που θέλει κατά βάσει να διευρύνει την εκλογική του βάση», είπε μεταξύ άλλων η πολιτική αναλύτρια στην τηλεόραση BEST αποδίδοντας το γεγονός στην «πολιτική απειρία» του κου Κασσελάκη που φαίνεται να εμμένει στην στάση του για «αδιαμεσολάβητη σχέση με μέλη και πολίτες» και η οποία δεν του επιτρέπει να παίξει ρόλο ισορροπιστικό στα εσωτερικά του κόμματός του.
Από τη μεριά του ο Διευθυντής εφημερίδας «Εστία» στάθηκε στην προσπάθεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει το «εσωκομματικό του πρόβλημα σε πλεονέκτημα και να ηγηθεί ενός big bang του πολιτισμικού συστήματος».
Οδεύοντας πως τις Ευρωεκλογές ο Μανώλης Κοττάκης εξέφρασε τον φόβο του κινδύνου που ελλοχεύει και οφείλεται στην «αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ» να εξελιχθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε «διαλυτικό επιταχυντή» του πολιτιστικού συστήματος της χώρας «υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει αντίπαλος για την Νέα Δημοκρατία, άρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την λεγόμενη σταθερότητα και ότι μπορεί να συμπεριφερθεί όπως θέλει για την χαλαρή εκλογική κάλπη. Θα δείξει!».
Παρά την κρισιμότητα της επικείμενης κάλπης που θα αναδείξει μια άλλη «Εθνική Ελλάδος» στα μηνύματα που θα στείλουν οι ψηφοφόροι στάθηκε η Μαρία Καρακλιούμη διακρίνοντας την πιθανότητα οι πολίτες, έναν χρόνο μετά την επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας, να επιδιώξουν μέσω των ευρωεκλογών να δείξουν τι πραγματικά νοιώθουν για τα έως τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης, στον απόηχο και του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια σημειώνοντας πως «υπάρχει τεράστια ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό».
Ανατρέφοντας ΚΑΙ στα γεγονότα που απασχόλησαν την Βελγική δικαιοσύνη, με πρωταγωνιστές «τουλάχιστον τρεις Έλληνες βουλευτές και κορυφαία την κα Καϊλή», παρά το γεγονός ότι «σε κάποιες περιπτώσεις αρχειοθετήθηκαν οι φάκελοι» ωστόσο οι «οι εντυπώσεις παρέμειναν ισχυρές και η γεύση πικρή στη συνείδηση του εκλογικού Σώματος για το τί ακριβώς συνέβη» ο κ. Κοττάκης υπογραμμίζει την σημασία των δημοσκόπων καθώς όπως είπε «στην πραγματικότητα διαμορφώνονται αξιακά μπλόκ μέσα στην ελληνική κοινωνία τα λένε κεντροφιλελεύθερα από τη μια πλευρά, από την άλλη συντηρητικά, όπως και να τα «βαφτίσει» κανείς θα διαπιστώσει κανείς ότι τα κόμματα σπάνε στα δυο…».