TOP

Π. Μαντάς: «Δε θα σταματήσω ποτέ να υπερασπίζομαι τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών του τόπου μας» (video)

Την πρόθεσή του να συνεχίσει να παλεύει υπέρ των αγροτών της Ελλάδας και του νομού ειδικότερα, ξεκαθάρισε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς, ο οποίος σχολίασε τις εξελίξεις αναφορικά με την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και τις επιθέσεις που δέχτηκε από μεταποιητές και προσκείμενους σε αυτούς, παράγοντες.

«Δε θα σταματήσω ποτέ να υπερασπίζομαι τα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων αγροτών και των παραγωγών του τόπου μας. Η ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας είναι μια άϋλη πολιτιστική κληρονομιά  που έχουμε κληρονομήσει εδώ και δεκαετίες από αγρότες που κατάφεραν με πολύ μόχθο να αναδείξουν το προϊόν και δεν ανέχομαι τους εκφοβισμούς και τις απειλές οποιονδήποτε συμφερόντων. Με κατηγορούν πως κάνω μικροκομματική πολιτική για τη Μεσσηνία όταν είμαστε οι μόνοι που έχουμε καταθέσει επίσημα οδικό χάρτη για το ζήτημα, ζητώντας προστασία του προϊόντος σε όλη την Ελλάδα ώστε να πάρει την υπεραξία ο Έλληνας παραγωγός και να μην μπορούν οι τρίτες χώρες να χρησιμοποιούν το όνομα Καλαμάτα», ανέφερε ο Περικλής Μαντάς απευθύνοντας σε όσους τον εγκάλεσαν, σειρά ερωτημάτων. «Είναι περήφανοι να βλέπουν τουρκικές επιχειρήσεις να πωλούν προϊόντα με την ονομασία Καλαμάτα; Αυτοί που με καταγγέλλουν δημόσια, μεταποιητές και εντολοδόχοι τους είναι περήφανοι;», διερωτήθηκε ο κ. Μαντάς ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν με κριτήριο τη σταθερότητα και όχι την αντίδραση, στις κάλπες των ευρωεκλογών δίνοντας και συγκεκριμένο παράδειγμα.

«Πολύς κόσμος λέει πως η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι χαλαρή. Το ζήσαμε με τους αγρότες πρόσφατα. Οι εξελίξεις με το «πρασίνισμα» και τα υπόλοιπα ζητήματα των παραγωγών, ήρθαν επειδή με αυτή τη λογική, είχαμε αυξημένη δύναμη στους Οικολόγους Πράσινους και προσπάθησαν να εφαρμόσουν πολιτικές αντίθετες στην πραγματικότητα», ανέφερε ο κ. Μαντάς ο οποίος σχολίασε και τη φθορά που υφίσταται η κυβέρνηση. «Είναι γεγονός πως μετά από πέντε χρόνια κυβερνητικής θητείας, με ένα πολύ πλούσιο μεταρρυθμιστικό έργο το οποίο άλλοτε έχει λύσει προβλήματα και άλλοτε έχει αλλάξει συνήθειες και νοοτροπίες, μπορεί να υπάρξει μια φθορά. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο, να συνομιλήσουμε και να αναδείξουμε όλο αυτό το τεράστιο μεταρρυθμιστικό έργο που έχει γίνει αυτά τα πέντε χρόνια και να εξηγήσουμε τον μεταρρυθμιστικό ρόλο που θέλουμε να παίξουμε και σχεδιάζουμε το επόμενο διάστημα», ανέφερε και στάθηκε και στο ζήτημα των Τεμπών. «Τα Τέμπη ήταν εθνική τραγωδία. Πρέπει να σταθούμε με μεγάλο σεβασμό στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποδώσει τις ευθύνες σε όποιον αναλογούν», δήλωσε ξεκάθαρα ο κ. Μαντάς και συνέχισε. «Αυτό που μου κάνει αλγεινή εντύπωση είναι πως αυτήν την εθνική τραγωδία, υπάρχουν κόμματα που προσπαθούν να την εργαλειοποιήσουν. Είναι πολύ εύκολο στο δημόσιο διάλογο να βγαίνεις να καταγγέλλεις. Να αφήνεις αιχμές για ποινικές ευθύνες. Υπάρχει κάποιος που είχε ενδεχόμενο δόλο; Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να συζητήσουμε όλοι, πώς η χώρα δε θα αντιμετωπίσει ξανά τέτοια τραγωδία», είπε ο κ. Μαντάς, τονίζοντας πως μια κυβέρνηση πρέπει να αξιολογείται από το συνολικό της έργο. «Σε μια πενταετία θα υπάρχουν και λάθη και παραλείψεις. Όλοι κρινόμαστε και ο καθένας αξιολογείται», συμπλήρωσε καταληκτικά.