Κυριακή
29
Ιανουάριος
TOP

Τι ώρα πρέπει να τρώνε όσοι δουλεύουν νύχτα – Έρευνα απαντά

Πώς σχετίζεται το εργασιακό μας ωράριο με τις ώρες που επιλέγουμε να τρώμε; Πώς μπορούμε να τα συνδυάσουμε σωστά για να αποφύγουμε μία επιδείνωση της υγείας μας; Νέα έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να προσέχουν οι εργαζόμενοι σε βάρδιες

Οι άνθρωποι που δουλεύουν τη νύχτα αποτελούν μία ειδική κατηγορία εργαζομένων. Κι αυτό γιατί είναι ξύπνιοι και δραστήριοι όταν όλοι οι υπόλοιποι κοιμόμαστε. Πολλοί από αυτούς τους εργαζόμενους καταλανώνουν γεύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα, λειτουργεί αρνητικά για την υγεία.

Στην μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science Advances εξετάστηκε η περίπτωση 19 νεαρών ατόμων που ακολούθησαν ένα εργαστηριακό πρωτόκολλο, στο οποίο οι ώρες εργασίας προσομοιώθηκαν στη νυχτερινή βάρδια. Στο πλαίσιο της έρευνας, η μισή ομάδα έτρωγε μερικά από τα γεύματά της κατά τη διάρκεια της ημέρας και μερικά τη νύχτα, όπως συνηθίζουν οι εργαζόμενοι της βραδινής βάρδιας. Η υπόλοιπη ομάδα έτρωγε όλα τα γεύματά της κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.ygeiamou.gr πατώντας εδώ