Παρασκευή
28
Ιανουάριος
TOP

Την… άκουσε ο Λιβανός -Ενώπιον των Υπουργών της Ε.Ε. ζήτησε -τώρα- πρόγραμμα απόσυρσης των αποθεμάτων της σταφίδας

Οι κυβιστήσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα της σταφίδας δεν έχουν τέλος… Σε μια ακόμη προχώρησε χθες, φθάνοντας στο σημείο -κατανοώντας προφανώς ότι οι επιλογές του για μη… παρέμβαση οδήγησαν στην πλήρη κατάρρευση του προϊόντος- να ζητήσει από τους συναδέλφους του στην Ευρώπη και τον αρμόδιο Επίτροπο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων(!) και να αιτηθεί ειδικό πρόγραμμα -ΤΩΡΑ!!!- για την απόσυρση της σταφίδας, συνειδητοποιώντας -ΤΩΡΑ!!! όταν του λένε από τον περασμένο Μάρτιο όλοι- το πρόβλημα όπως σημειώνει με “…την συσσώρευση αδιάθετων αποθεμάτων και τη δεινή θέση των παραγωγών”.

. Δείτε τι ακριβώς ανέφερε σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου για τις παρεμβάσεις στην Ε.Ε. και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τα όσα πρόσφατα υποστήριζε ο ίδιος:

“Ο κ. Λιβανός χαρακτήρισε εμβληματικό προϊόν για την Ελλάδα, τη μαύρη κορινθιακή σταφίδα, με μεγάλη ιστορική αλλά και διατροφική αξία, και πρόσθεσε ότι η κατακόρυφη μείωση των πωλήσεων της HORECA λόγω πανδημίας σε συνδυασμό με τη μείωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος από τους παραδοσιακούς αγοραστές του προϊόντος, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κατάσταση της εν λόγω αγοράς με επακόλουθο την συσσώρευση αδιάθετων αποθεμάτων και τη δεινή θέση των παραγωγών“.