Τρίτη
6
Δεκέμβριος
TOP

To άγνωστο πανέμορφο νησί της Πελοποννήσου με το… αποκρουστικό όνομα και την αιματηρή ιστορία!

Πρόκειται για ένα πανέμορφο, άγνωστο ελληνικό νησί, του οποίου όμως η ιστορία είναι δυστυχώς αιματηρή γεγονός το οποίο οδήγησε στο να πάρει και το αποτρόπαιο όνομά του, καθώς στο έδαφος του έγιναν μάχες και σφαγές.

Αναφερόμαστε στην νήσο Σφακτηρία κοντά στην Πύλο, που το όνομά της παραπέμπει στις αποτρόπαιες σφαγές και μάχες που διεξήχθησαν στο έδαφός της.

Η Σφακτηρία ουσιαστικά είναι βραχονησίδα της Μεσσηνίας στο νότιο Ιόνιο πέλαγος και συγκεκριμένα κοντά στην Πύλο, μπροστά στο φυσικό της λιμάνι, ως κυματοθραύστης. Είναι ένα μακρόστενο νησί με στρατηγική θέση σ’ ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου.

Λόγω αυτής της στρατιωτικής θέσης εξελίχθηκαν εκεί αρκετά ιστορικά γεγονότα, όπως πολεμικές συγκρούσεις κατά τα αρχαία χρόνια, όπως επίσης και κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Διαβάστε ακόμα:  Ρίγκλια, Μεσσηνιακή Μάνη: Δείτε ένα εξαιρετικό πετρόχτιστο ξενοδοχείο με πισίνα, απεριόριστη θέα και βαθμολογία 9,4! Από τον Τάσο Δούση

Εκτός όμως από την ιστορία του νησιού και τα δυσάρεστα γεγονότα που την ακολουθούν, παράλληλα μιλάμε για ένα ιδιαίτερα όμορφο μέρος με υπέροχης φύση και τροπικές παραλίες. Εδώ θα δείτε ένα βίντεο που “αποκαλύπτει” από ψηλά τις ομορφιές του νησιού και αποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα μαγευτικό μέρος!

Δείτε το video

πηγη gargalianoionline.gr