Κυριακή
21
Ιούλιος
TOP

Το μαγικό τζίνι: Στο μέλλον δεν θα χρειάζεται να δουλεύουμε, λέει ο Elon Musk

Ο Elon Musk πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε τελικά να καταστήσει τη δουλειά περιττή. 

Ο δισεκατομμυριούχος ηγέτης της τεχνολογίας, που κατέχει τις Tesla, SpaceX, X (πρώην Twitter), και τη νεοσύστατη startup τεχνητής νοημοσύνης, xAI, δήλωσε ότι η ΑΙ θα έχει τη δυνατότητα να γίνει η «πιο αποδιοργανωτική δύναμη στην ιστορία».

«Θα έχουμε κάτι που είναι, για πρώτη φορά, πιο έξυπνο από τον πιο έξυπνο άνθρωπο», είπε ο Musk σε μια εκδήλωση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς ποια είναι αυτή η στιγμή, αλλά θα έρθει ένα σημείο που δεν θα χρειάζεται να εργαζόμαστε», συνέχισε ο Musk, μιλώντας μαζί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak. Επιπλέον πρόσθεσε ότι αυτοί που θα θέλουν να δουλέψουν για προσωπική ικανοποίηση, θα μπορούν, απλώς δεν θα είναι απαραίτητο.

«Δεν ξέρω αν αυτό κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν άνετα ή άβολα», αστειεύτηκε ο Musk, με το κοινό να γελάει.

«Αν επιθυμείτε ένα μαγικό τζίνι, αυτό (σ.σ. η AI) θα σας δώσει όποια επιθυμία θέλετε και δεν υπάρχει όριο. Δεν υπάρχει η ανοησία περί τριών ευχών. Αλλά αυτό είναι και καλό και κακό. Μία από τις προκλήσεις στο μέλλον θα είναι πώς θα βρούμε νόημα στη ζωή», υπογράμμισε.

Ο Musk έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα για τις απειλές που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη στην ανθρωπότητα, αφού είχε πει κάποτε ότι θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνη από τα πυρηνικά όπλα. Ήταν ένας από τους πολυάριθμους ηγέτες της τεχνολογίας που ζήτησαν να σταματήσει η ανάπτυξη της ΑΙ, η οποία θα είναι πιο προηγμένη από το λογισμικό GPT-4 της OpenAI σε μια ανοιχτή επιστολή που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος.

ΠΗΓΗ moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC