Παρασκευή
27
Ιανουάριος
TOP

Τουρισμός: 18 δισ. ευρώ έσοδα στην ελληνική οικονομία, 4 δισ. ευρώ επιπλέον από το στόχο

Εξόχως θετικός περιγράφηκε ο απολογισμός της τρέχουσας τουριστικής χρονιάς για την Ελλάδα από τους επικεφαλής  του τουριστικού κλάδου, καθώς σύσσωμος συμμετείχε στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό χώρο του Metropolitan Expo, όπου σήμερα άνοιξε τις πύλες της η τουριστική έκθεση Xenia.

Οι προκλήσεις που έχει να διαχειριστεί ο κλάδος

Στην παρέμβαση του ο  πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός εγκαινιάζοντας την δεύτερη θητεία του στην προεδρεία του ΞΕΕ υπογράμμισε ότι μετά από δύσκολες συγκυρίες πιστοποιείται η ξεκάθαρη συνεισφορά του ξενοδοχειακού κλάδου στην επίτευξη της φετινής πολύ καλής χρονιάς. “Εφαρμόσαμε τα υγειονομικά πρωτόκολα κατά τρόπο εξαιρετικό κάτι που συνέβαλε στην υγειονομική ασφάλεια του προορισμού συνολικά”, ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλικός.

Παίρνοντας τη σκυτάλη των εισηγήσεων ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, αφού επεσήμανε ότι η σεζόν ήταν πράγματι καλή εξέφρασε την ευχή το 2023 να επαληθεύσει ξανά τις  προσδοκίες του κλάδου. Σε κάθε περίπτωση επεσήμανε ότι όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, συγκρατημένοι και να δουλεύουν για το καλύτερο αποτέλεσμα. «Ο κόσμος μας είναι πλέον ρευστός κι αβέβαιος  και τίποτα δεν μπορεί εκ των προτέρων να θεωρείται δεδομένο» σημείωσε.

Βασίλης Κικίλιας: Δεν επιβεβαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι δεν θα πάει καλά ο τουρισμός φέτος

Νωρίτερα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι την φετινή χρονιά δεν επιβεβαίωσε όσους πίστευαν οτι ο ελληνικός τουρισμός δεν θα πήγαινε καλά αυτή τη χρονιά και στάθηκε στην συστηματική δουλειά του υπουργείου ώστε να επιτευχθεί ο εφετινός στόχος.

Την ίδια στιγμή ο κ. Κικίλιας απέδωσε τα εύσημα στους ξενοδόχους, λέγοντας ότι χωρίς τον επαγγελματισμό των ξενοδοχείων δεν θα είχαμε την Ελλάδα ως έναν ασφαλή υγειονομικά προορισμό.

Τι περιλαμβάνει η έκθεση Xenia

H έκθεση Xenia που άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo θα υποδέχεται κόσμο μέχρι και την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και έχει στόχο να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον επισκέπτη, όπως τονίζουν οι διοργανωτές. Μάλιστα οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις, που θα κινηθούν σε 3 κεντρικούς άξονες (Tech, Design & Sustainability) και έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν ένα σημείο καινοτομιών και έμπνευσης για τους όλους τους επισκέπτες της έκθεσης. Στο πλαίσιο αυτών των Workshops θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένες ομιλίες και συζητήσεις καταξιωμένων αρχιτεκτόνων αλλά και σημαντικών προσωπικοτήτων της τουριστικής βιομηχανίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος η κατάθεση εμπειριών και απόψεων οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το μέλλον του τουρισμού και να συμβάλλουν ουσιαστικά στον δημιουργικό ανασχεδιασμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

ΠΗΓΗ fortunegreece.com