Σάββατο
3
Ιούνιος
TOP

Τριήμερο Φώτων: Ποιες περιοχές θα «βουλιάξουν» από κόσμο – Το κόστος [πίνακας]

Οι γιορτινές διακοπές συνεχίζονται και το τριήμερο των Φώτων με τις προκρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς να εξακολουθούν να είναι εντυπωσιακές και να αγγίζουν ακόμη και το 99%, σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Στην Αράχωβα οι προκρατήσεις για το πρώτο τριήμερο του νέου έτους αγγίζουν το 85%. Το συνολικό κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 420€ έως 780€, με την κατώτατη τιμή να αφορά σε κατοικία 58τμ κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή παρέα και την ανώτατη chalet 70τμ, όπως αποτυπώνεται σε έρευνα του E Real Estates.

Στο Μέτσοβο η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων παρουσιάζει μικρή πτώση σε σχέση με τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιας. Οι προκρατήσεις φτάνουν στο 87% με το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 353€ έως 654€. Η ανώτερη τιμή αφορά μεζονέτα σε απόσταση 180 μέτρων από την κεντρική πλατεία και μπορεί να φιλοξενήσει 4 έως 6 άτομα.

Η πόλη των Ιωαννίνων εξακολουθεί να καταγράφει υψηλή επισκεψιμότητα, καθώς οι εγχώριοι εκδρομείς επιλέγουν την πολη της Ηπείρου τόσο για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις όσο και για το διάστημα των εορτών. Οι προκρατήσεις αγγίζουν το 94% με μόλις 22 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 187€ έως 400€ για κατοικίες 45τμ-65τμ σε απόσταση έως 100-150 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Στα Καλάβρυτα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου, οι προκρατήσεις αγγίζουν το 94%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 588€ έως 887€. Η ανώτατη τιμή αφορά διαμερίσματα με 3 Υ/Δ που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 8 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν προορισμό που αναδείχθηκε κυρίως στις αρχές των μνημονιακών χρόνων. Η κοντινή απόσταση και το καλό οδικό δίκτυο τόσο από την Αθήνα, όσο και από την Αχαϊκή πρωτεύουσα έχουν «τοποθετήσει» το χωριό στον χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας μας. Οι προκρατήσεις για το τριήμερο τω Φώτων αγγίζουν το 85%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 230€ έως 423€.

Κινητικότητα και στην Αρκαδία
Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, με τις προκρατήσεις στη Δημητσάνα, τη Βυτίνα, τη Στεμνίτσα και τα Λαγκάδια να κυμαίνονται από 85% έως και 90% για το τριήμερο των Φώτων. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις στους Αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 306€ έως και 803€ και αφορούν κυρίως σε ολόκληρα αρχοντικά 80τμ -120τμ.

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο οι Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και να βρεθούν κοντά στη φύση όσο και κάτοικοι τόσο της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. Οι προκρατήσεις έχουν αγγίξει το 94% με το κόστος για δυο διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 400€ έως 652€.

Στην Καλαμπάκα, που αποτελεί θρησκευτικό προορισμό, οι προκρατήσεις αγγίζουν το 99%, με το κόστος να κυμαίνεται από 376€ έως 478€ για δυο διανυκτερεύσεις. Η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία με 3 Υ/Δ, κατάλληλη για 6-8 άτομα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: iefimerida.gr