TOP

Τζόρνταν και Ντίζελ γεύτηκαν Ελλάδα… διά χειρός Γιάννη Μπάμπαλη (pic)

Μπορεί τα φλας να στράφηκαν στους αστέρες του NBA και του Χόλυγουντ, όμως πίσω από τη γαστρονομική εμπειρία που μοιράστηκαν ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Βιν Ντίζελ στη Μύκονο, βρισκόταν ένας άνθρωπος με ρίζες από τη Μεσσηνία. Ο σεφ Γιάννης Μπάμπαλης από την Καλαμάτα ήταν ο δημιουργός του μενού που συνόδευσε τη συνάντηση των δύο σταρ του παγκόσμιου jet set.

Με σπουδές στη γαστρονομία και σημαντική επαγγελματική διαδρομή στην Ελλάδα και το εξωτερικό, υψηλό αίσθημα ευθύνης και δημιουργικότητας, ο Γιάννης Μπάμπαλης επιμελήθηκε το δείπνο, αξιοποιώντας αγαπημένα, φρέσκα και αυθεντικά ελληνικά υλικά — γεύσεις που «μυρίζουν» Μεσσηνία και Ελλάδα. Για τη συγκεκριμένη βραδιά επέλεξε να αναδείξει τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας, και όπως πάντοτε επιδιώκει μέσα από τη μαγειρική του έδωσε μία μοντέρνα, εξελιγμένη ματιά στη μεσογειακή κουζίνα. τιμώντας παράλληλα με ευαισθησία και φαντασία τον τόπο του. Κι έτσι απέδειξε, με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, πως η γαστρονομία μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα πολιτισμών.

Η παρουσία του σεφ σε ένα τόσο υψηλού επιπέδου τραπέζι αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς του, αλλά και μια τιμητική στιγμή για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία. Σε ένα νησί που κάθε καλοκαίρι μετατρέπεται σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς και συνάντησης προσωπικοτήτων, ο Καλαματιανός σεφ κατάφερε να ξεχωρίσει και αυτή τη φορά, το ελληνικό τραπέζι έλαμψε διεθνώς — με τη Μεσσηνία, φυσικά, στο επίκεντρο.