Σάββατο
24
Φεβρουάριος
TOP

Βουλή: Αποφάσισε την άρση ασυλίας Πολάκη στη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο Μαντάς (video)

Η ολομέλεια της Βουλής συζήτησε και απεφάνθη για την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παύλου Πολάκη στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει σε βάρος του ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς.

O Παύλος Πολάκης είχε κατηγορήσει προεκλογικά σε ανάρτησή του τον Περικλή Μαντά πως έχει ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο τα οποία δεν έχει ρυθμίσει και πως διατηρούσε ο βουλευτής Μεσσηνίας, offshore στα νησιά Μάρσαλ και σήμερα ζήτησε για αυτό το λόγο “εάν έχω δίκιο να αποπεμφθεί’.

Ο Περικλής Μαντάς απάντησε ότι τo κύριο μέρος των οφειλών του προέκυψαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε πως το ποσό των οφειλών βρίσκεται σε διαδικασία ρύθμισης και ξεκαθάρισε πως δεν έχει σχέση με offshore εταιρείες, αναφέροντας πως “…Ουδέποτε είχα τέτοιου τύπου δραστηριότητες ή σχέσεις με εταιρίες που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους. Ουδέποτε είχα κρυφά εισοδήματα από επιχειρηματικές δραστηριότητες. Καμία από τις επιχειρήσεις μου δεν είχε συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο. Δεν διαχειρίστηκα ποτέ δημόσιο χρήμα… Ας γνωρίζουν όλοι λοιπόν ότι το συνολικό ποσό των οφειλών βρίσκεται σε διαδικασία ρύθμισης σύμφωνα με τον εξωδικαστικό νόμο και ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες μέχρι την οριστική διευθέτηση του συνολικού ποσού των οφειλών. Πρώτα και πάνω από όλα είμαι φορολογούμενος πολίτης και ουδέποτε είχα κάποια ιδιαίτερη ή προνομιακή μεταχείριση από το κράτος λόγω της βουλευτικής μου ιδιότητας”.

Το θέμα πήρε και έντονες πολιτικές διαστάσεις με τον Παύλο Πολάκη να κατηγορεί τη ΝΔ για “εκδικητική μανία” και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ Θάνο Πλεύρη να απαντά και να ζητά εξηγήσεις για τα όσα κατήγγειλε ο κ. Σκουρλέτης για τον… μηχανισμό που είχε στηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίστοιχες απαντήσεις ζήτησε ο κ. Μάντζος του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας παράλληλα πως δεν μπορεί η Βουλή να μετατρέπεται σε δικαστήριο και υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να γίνει μια συζήτηση και να ξεκαθαριστεί το τοπίο για το «ψηφιακό παρακράτος που δολοφονεί χαρακτήρες και διασπείρει fake news»..

Στην υπόθεση αυτή πλέον το λόγο τον έχει δικαιοσύνη.