Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Ξεκάθαρα μηνύματα από Μητσοτάκη για συστράτευση στη μάχη των περιφερειακών εκλογών -Τι είπε… για Πατούλη και Νίκα (video)

«Δίνουμε ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα στην ανάδειξη των περιφερειαρχών, τους οποίους θεωρούμε συνεργάτες της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και με τον τρόπο αυτό οριοθέτησε την πολιτική μάχη που θα δοθεί και στις 13 περιφέρειες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα του στον Γιώργο Πατούλη και τον Παναγιώτη Νίκα, τους οποίους η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να μην στηρίξει στις Περιφερειακές Εκλογές, σε Αττική και Πελοπόννησο αντίστοιχα. Μάλιστα, νωρίτερα, σήμερα, ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε επίσημα ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του.

«Το κόμμα έχει κάνει πια συνολικά και για τις 13 περιφέρειες τις επιλογές του. Θέλω να ευχαριστήσω και εκείνους τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε τελικά να μην στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την κομματική επιλογή – δύσκολη ενδεχομένως γι’ αυτούς αλλά είναι κάτι που θέλω να το τονίσω», είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε περιφερειάρχες που να μπορούμε να συνεργαστούμε αποτελεσματικά» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «αυτό που χρειαζόμαστε είναι συνεργάτες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». «Οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν καλύτερα ποιος είναι καλύτερος να τους εκπροσωπήσει».

«Η επιλογή μας είναι περιφερειάρχες που μπορούν να υπηρετήσουν το δικό μας αναπτυξιακό όραμα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας πως «με αυτή την προσέγγιση θα κινηθούμε στις περιφερειακές εκλογές».

«Έχουμε κλειδώσει τις επιλογές μας και θέλουμε να δικαιωθούν στις κάλπες από τους πολίτες» σημείωσε. Αναφερόμενος στον Αλκιβιάδη Στεφανή έκανε λόγο για «σωστή επιλογή για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου».

«Μπορεί να συνεργαστεί άνετα με την κεντρική κυβέρνηση, αλλά έχει γνώση και των αναγκών της τοπικής κοινωνίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.