Κυριακή
5
Δεκέμβριος
TOP

Ζέτα Μακρή για τηλεκπαίδευση: «Θα ισχύει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων έχει ξεκινήσει, με το πρώτο κουδούνι να είναι προγραμματισμένο να χτυπήσει στις 13 Σεπτεμβρίου. Δια ζώσης θα γίνει η διδασκαλία φέτος στα σχολεία σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Οπως είπε η κυρία Μακρή στο Mega «η επιθυμία του υπουργείου Παιδείας είναι η επαναφορά στη δια ζώσης διδασκαλία. Αυτή είναι η δέσμευσή μας, αυτή είναι η ευθύνη μας», προσθέτοντας πως η τηλεκπαίδευση θα ισχύει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως τις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, μεγάλη είναι η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς, ενώ ένα ποσοστό της τάξης περίπου 20% δεν έχει εμβολιαστεί και γι’ αυτό χρειάζεται να παρθούν μέτρα, όπως ο εργαστηριακός έλεγχος των εκπαιδευτικών με δική τους ευθύνη και δαπάνη. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ανέφερε ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχει εμβολιαστεί, συν αυτούς που έχουν νοσήσει, φθάνει το 85%.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, προς το παρόν δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Σε ό,τι αφορά τους μαθητές και το πώς θα προσέρχονται στα σχολεία, η κυρία Μακρή είπε πως οι μαθητές άνω των 12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν και συνεπώς γι’ αυτούς θα δοθούν δωρεάν self test, αναφέροντας παράλληλα, ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αυξάνονται.

Εχει εμβολιαστεί το 85% των εκπαιδευτικών

Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα έρθουν και πάλι αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα, αφού η πανδημία του κορωνοϊού απαιτεί να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Θεόδωρος Τσούχλος μιλώντας το πρωί στο Mega κατέστησε σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υπέρ του εμβολιασμού, γεγονός που αποδεικνύεται και από το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών του κλάδου, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας και της επιβολής.

Κάλεσμα Κεραμέως σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και παιδιά άνω των 15 να εμβολιαστούν
«Είμαστε υπέρ του μαζικού, καθολικού εμβολιασμού χωρίς αστερίσκους. Εκεί που υπάρχει η διαφωνία της ΟΛΜΕ είναι η έννοια της υποχρεωτικότητας, της επιβολής, της ποινής, της διαθεσιμότητας και γενικότερα του εκφοβισμού. Η ΟΛΜΕ έχει πράξει το καθήκον της από τον Γενάρη που ζητούσαμε την προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών. Φτάσαμε σε ένα ποσοστό στη Δευτεροβάθμια που υπερβαίνει το 80%.Έχουμε υπερβεί το 85% γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν νοσήσει», σημείωσε και στάθηκε στη διαφοροποίηση μαθητών-καθηγητών και στη χρήση των rapid tests παρότι ως τον Μάη γινόταν χρήση των self test.

Πηγή iefimerida.gr