Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

«Ζητούσε βοήθεια, έπαιρνε τηλέφωνα, τους βλέπαμε να χάνονται»-Σοκάρουν οι περιγραφές για το ζευγάρι στην Ηλεία

Εκτός από τους διασώστες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, και οι κάτοικοι στο Πλουτοχώρι Ηλείας βρίσκονται στο σημείο της τραγωδίας και προσπαθούν να εντοπίσουν τον 50χρονο συγχωριανό τους. Νωρίτερα είχε εντοπιστεί νεκρή η 38χρονη σύντροφος του 50χρονου οδηγού του ΙΧ που παρασύρθηκε από τον χείμαρρο, με τα ίχνη του ίδιου ωστόσο να εξακολουθούν να αγνοούνται. Πλέον οι έρευνες έχουν επεκταθεί και στη γύρω αγροτική περιοχή, εκτός από την κοίτη του ποταμού.

«Φώναζε για βοήθεια, αλλά δεν καταφέραμε να τον βγάλουμε»
Το iefimerida.gr συνομίλησε με κάτοικο του χωριού που από το πρωί βρίσκεται στο σημείο των ερευνών. Ο κύριος Γιώργος Γαλανόπουλος περιγράφει: «Οκτώμισι η ώρα χθες το βράδυ έγινε το συμβάν. Είχε βγει το ρέμα έξω. Υπερχειλίζει αυτό συνέχεια όταν βρέχει υπερβολικά. Είναι 2-3 οικισμοί γύρω-γύρω και μαζεύονται σε αυτό το ρεύμα τα νερά από τους χειμάρρους και κάνει υπερχείλιση».

«Τώρα υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του, δεν το είδε, δεν ξέρουμε για ποιον λόγο. Ήταν τρία αυτοκίνητα πίσω, τα οποία του είπαν να σταματήσει αλλά προχώρησε. Όταν είδε τον κίνδυνο, φώναξε για βοήθεια, αλλά δεν προλάβαμε με τα τρακτέρ να πάμε να τον βγάλουμε. Και τον πήρε το ορμητικό νερό παρασύροντας το αυτοκίνητο. Τον πήρε μέσα ο κεντρικός όγκος του νερού που έτρεχε και τους πήρε και τους δύο ανθρώπους μαζί του», λέει αναφορικά με το πώς έγινε η τραγωδία.

«Η κατάσταση στο χωριό είναι πολύ δύσκολη. Το κλίμα είναι βαρύ και οι έρευνες συνεχίζονται. Έχουν έρθει όλες οι δυνάμεις. Εδώ είναι ο δήμαρχος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρεστένων. Εδώ είναι και ο αντιπεριφερειάρχης. Είναι η ΕΜΑΚ Πατρών, η ΕΜΑΚ του Πύργου, πολύ μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, αστυνομία, ασθενοφόρα. Όλοι συμμετέχουν στο ψάξιμο, κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες», αναφέρει.

«Την κοπέλα την πήρανε το πρωί μόλις τη βρήκαμε, 9:30 η ώρα, και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο για τα περαιτέρω. Τώρα η προσοχή έχει στραφεί στο να βρουν και το παλικάρι. Είναι ζωντανό; Δεν είναι; Κανείς δεν ξέρει. Το αυτοκίνητο το βρήκαμε, το σήκωσε ο γερανός. Είχαμε πιθανότητες να τον βρούμε μέσα, αλλά δεν τον βρήκαμε. Τώρα ψάχνουν και γύρω στα χωράφια μήπως τον εντοπίσουν εκεί. Ήταν γύρω στα 50 έτη ο Νίκος, και η αρραβωνιαστικιά του λίγο μεγαλύτερη από τα 30. Το παιδί δούλευε ταξί, είχε έδρα τον Πύργο, αλλά ζούσε στο χωριό το δικό μας» συνεχίζει.

«Τους βλέπαμε να χάνονται…», λέει ο πρόεδρος του χωριού
Συγκλονιστική είναι επίσης η περιγραφή του προέδρου της κοινότητας Πλουτοχωρίου, Μιχάλη Μπιρλή. Όπως λέει, η απόφαση του συγχωριανού του να επιχειρήσει να περάσει το φουσκωμένο ποτάμι προκάλεσε αυτή την τραγωδία.

«Έπρεπε να βγουν έξω από το αμάξι. Να προσπαθήσει να κάνει όπισθεν. Βέβαια, ό,τι και να πούμε τώρα είναι αργά. Καθόταν μέσα στο αμάξι και καλούσε σε βοήθεια. Δυστυχώς, κάποια στιγμή μπροστά στα μάτια μας το αμάξι χάθηκε με αναμμένα φώτα μέσα στο ποτάμι. Τους βλέπαμε να χάνονται…».

«Όπως έρχονταν προς το χωριό, είχε ξεχειλίσει το ποτάμι. Συνέχεια αυτό γίνεται. Τον βλέπαμε απέναντί μας στα 40 μέτρα. Πήγε να περάσει από την άκρη που δεν ήταν τόσο ορμητικά τα νερά. Αλλά τον γύρισε το νερό στο πλάι. Ήταν ένα τέταρτο σε εκείνο το σημείο. Ζητούσε βοήθεια. Έπαιρνε τηλέφωνο έναν φίλο του και κάτι παιδιά εδώ στο καφενείο. Αλλά δεν μπορούσε κανείς να τον πλησιάσει. Ούτε με τα τρακτέρ. Έβρεχε καταρρακτωδώς και είχε ανέβει πολύ η στάθμη του νερού. Καλέσαμε σε βοήθεια, όμως όταν είδαμε από μακριά τους φάρους της Πυροσβεστικής, το νερό πήρε το όχημα. Η κατάσταση στο χωριό είναι δραματική, θρήνος» περιγράφει.

Πηγή: iefimerida.gr