Ο καλαματιανός πρωταθλητής με την ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού Βαγγέλης Κουτουλέας αποκαλύπτει την οικογενειακή περιπέτεια του εν μέσω της πανδημίας του covid-19
Η ιστορία του Βαγγέλη Κουτουλέα θα μπορούσε να διεκδικήσει το άτυπο βραβείο του ανθρώπου με την μακροβιότερη καραντίνα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.
Ο Kαλαματιανός παλιός διεθνής βολεϊμπολίστας που στο παρελθόν έχει στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας με την ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού αλλά και πρωταθλητής στο μπιτς βόλεϊ κάνει διεθνή καριέρα ως προπονητής του βόλεϊ σάλας αλλά και του μπιτς βόλεϊ έχοντας τα ηνία της αγγλικής Πολόνια που πριν από τρεις μέρες στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας στο βόλεϊ ανδρών και γυναικών (με προπονητή τον Μαρκ Κοντόπουλο). Ναι, παίζουν και βόλεϊ οι Άγγλοι και μάλιστα με πάθος καθώς είναι από τα αθλήματα που γνωρίζουν άνθιση στη χώρα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.
Η IBB Πολόνια (ομάδα που ιδρύθηκε από Πολωνούς μετανάστες στο Λονδίνο) με προπονητή τον Κουτουλέα έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και μάλιστα το εφετινό απονεμήθηκε την περασμένη Τετάρτη 20/5 καθώς η οικεία ομοσπονδία αποφάσισε να λήξει το πρωτάθλημα με βάση τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής όπου η Πολόνια είχε 17 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.
Μόνο που ο προπονητής της βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά στο Σαντιάγκο της Χιλής και εδώ και τρεις μήνες αναζητά τρόπο επιστροφής αρχικά στο Λονδίνο και στη συνέχεια στην Ελλάδα για λίγες… διακοπές όπως χαρακτηριστικά λέει. Πως ξεκίνησε όμως η περιπέτεια του Βαγγέλη Κουτουλέα, της συζύγου του Καρολίνα Πίνια (παλιά πρωταθλήτρια μπιτς βόλεϊ στη Χιλή) και της μικρής κόρης τους Λουζ (που στα ισπανικά σημαίνει “φως” και έχει πάρει το όνομα της γιαγιάς Φωτεινής);
«Ηρθαμε καλοκαίρι και μας βρήκε ο χειμώνας»
«Το πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών έκανε διακοπή στην Αγγλία στις 8 Μαρτίου όχι για τον κορονοϊό αλλά βάση προγράμματος. Είχα μία εβδομάδα κενό και μαζί με τη σύζυγο μου Καρολίνα κλείσαμε για ταξίδι μιας εβδομάδας στο Σαντιάγκο της Χιλής. Φτάσαμε από το Λονδίνο μέσω του Παρισιού και μάλιστα είχαμε πάρει λίγα καλοκαιρινά ρούχα καθώς το Μάρτιο στη Χιλή είναι καλοκαίρι. Μόλις ήταν να αναχωρήσουμε από το Σαντιάγκο για το Παρίσι η Air France ανακοίνωσε διακοπή των πτήσεων. Από τότε μείναμε εδώ. Πλέον τώρα είναι χειμώνας, εδώ κάνει κρύο και οι Άνδεις είναι χιονισμένες. Ελπίζω να μη μας βρει πάλι το καλοκαίρι…», λέει στο ethnos.gr ο Βαγγέλης Κουτουλέας.
«Η Αγγλία αποφάσισε lock down 8 Ιουνίου»
Στο μεταξύ μόλις προχθές βρήκε μία πτήση μέσω Σάο Πάολο στη Βραζιλία και Αμστερνταμ στην Ολλανδία για να φτάσει στο Λονδίνο όπου η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά lock down στις 8 Ιουνίου: «Κλείσαμε μία πτήση που ξεκινάει από το Σαν Ντιέγκο στις 3 Ιουνίου. Ελπίζω να γίνει γιατί αλλιώς θα μείνουμε εδώ. Ισως μάθατε πως η Αγγλία ανακοίνωσε lock down στις 8 Ιουνίου».
«Πανέμορφη η Χιλή σαν την Ελλάδα πουθενά…»
Η επικοινωνία με τους φίλους αλλά και η προετοιμασία οργάνωσης της νέας σεζόν με την Πολόνια είναι βασικές ασχολίες του Βαγγέλη Κουτουλέα ο οποίος όπως και η οικογένεια του είναι σε αυστηρή καραντίνα στη Χιλή.
Η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει περίπου 50.000 κρούσματα και περίπου 500 νεκρούς και τα μέτρα είναι πλέον πολύ αυστηρά καθώς κάθε άτομο έχει δικαίωμα εξόδου από το σπίτι δύο φορές την εβδομάδα από μία ώρα για σούπερ μάρκετ και φαρμακεία: «Γενικά η Χιλή είναι μία όμορφη χώρα, με κουλτούρα, πολιτισμό και ιστορία και το βιοτικό επίπεδο είναι το υψηλότερο στη Λατινική Αμερική. Μπήκε αργά στην καραντίνα, νομίζω 1 Απριλίου και πλέον τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Κάθε ώρα αναπολώ την Ελλάδα. Εχω ταξιδέψει παντού στον κόσμο αλλά σαν τη πατρίδα μας, το κλίμα και τις παραλίες μας δεν υπάρχει πουθενά.
Για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι για να διαφυλάξουμε όλο αυτό που έγινε με τη θυσία της κοινωνίας και της οικονομίας. Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα της πανδημίας πιθανότητα να έχει έξαρση τώρα που θα ανοίξουν πάλι τα αεροδρόμια και θα φτάνουν στην Ελλάδα ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Ισως κάποιοι να μην έχουν συμπτώματα αλλά να είναι φορείς. Ελπίζω όλα να πάνε καλά για την Ελλάδα μας και σας στέλνω χαιρετισμούς».
πηγή: ethnos.gr