Σάββατο
23
Νοέμβριος
TOP

Οι νέες πρωτοποριακές μέθοδοι για τα προβλήματα του προστάτη (video)

Τα νέα για τους ασθενείς στην Ελλάδα που πάσχουν από υπερτροφία του προστάτη είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Μια καινοτόμος τεχνική για την αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασία του προστάτη εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία στη χώρα μας. Η νέα πρωτοποριακή τεχνική ονομάζεται Rezum, η οποία αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη χωρίς χειρουργείο, εφαρμόζεται πλέον και στη χώρα μας.

Για την τεχνική Rezumη, την εφαρμογή και τα αποτελέσματά της μίλησε στην τηλεόραση BEST και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Θέμη Κανελλόπουλο, ο Dr Παναγιώτης Βεβελογιάννης, Διευθυντής Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη Βιοκλινικής Αθηνών, ο οποίος ανέλυσε τη νέα αυτή ελάχιστα επεμβατική μέθοδο που προσφέρει μόνιμη λύση στην υπερπλασία του προστάτη χωρίς παρενέργειες, όπως η στυτική δυσλειτουργία και η ακράτεια.

Έχουν αλλάξει τελείως τα δεδομένα στην αντιμετώπιση του προστάτη στη χώρα μας μετά από πέντε χρόνια επιτυχούς εφαρμογής στο εξωτερικό. Η πρωτοποριακή τεχνική Rezum αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στις μεθόδους αντιμετώπισης της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και καθιστά εύκολη και προσιτή την επέμβαση σε όλους ».

Η νέα τεχνική όχι μόνο είναι ελάχιστα επεμβατική, αλλά ταυτόχρονα διασφαλίζει τη διατήρηση του οργάνου και της σεξουαλικής λειτουργίας, στοιχεία δηλαδή που λειτουργούσαν αποτρεπτικά μέχρι σήμερα για τον ασθενή, ώστε να οδηγηθεί στον ιατρό για αντιμετώπιση: «Με τη μέθοδο αυτή διατηρούμε για πρώτη φορά το όργανο και τις ζωτικές του λειτουργίες: στυτική λειτουργία και εκσπερμάτωση. Δεν χρειάζεται γενική νάρκωση. Ο ασθενής φεύγει σε μια ώρα και είναι έτοιμος να επιστρέψει στις καθημερινές του συνήθειες» Εξηγώντας επίσης πως η μέθοδος περιλαμβάνει «Έγχυση ατμού το οποίο χρησιμοποιούμε με έναν θεμελιωδώς διαφορετικό τρόπο που ξέραμε μέχρι σήμερα και προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα και ανακούφιση από τη συμπτωματολογία.»

Όσο για τη δεύτερη μέθοδο, γνωστή ως «holer», τόνισε πως “χρησιμοποιείται για πρώτη φορά για την προστασία του προστάτη. Και σε αυτή την περίπτωση ο ασθενείς διατηρεί τις ζωτικές του λειτουργίες και να επιστρέψει το απόγευμα στο σπίτι του!»