Αρχική Bestάκια Πέτρο… ξύπνα!

Πέτρο… ξύπνα!

143
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

Οι Κραδασμοί μόλις ξεκίνησαν! Και προσπαθώ να αναλύσω τις βαθύτερες αιτίες της αποχώρησης από την ομάδα Τατούλη του Γιώργου Οικονόμου, περιφερειακού Συμβούλου από την Κόρινθο. Που φοβάμαι ότι δυστυχώς για τον συμπαθή και προσφιλή μου Πέτρο δεν είναι παρά η αρχή, είναι ο πρώτος που εγκαταλείπει το καράβι ο θεός να το κάνει , μάλλον για βάρκα πρέπει να μιλάμε!

 

Με έχει εντυπωσιάσει η πρεσβυωπία που διακρίνει τον ηγέτη! Διότι το πρόβλημα είναι πολύ κοντά του και δεν κάνει καμία προσπάθεια απαλλαγής! Αν μιλούσε με τους Συμβούλους του θα αντιλαμβανόταν ότι όλοι έχουν ζήτημα με την Κυρία!

 

Ο Μπελογιάννης που αρέσκεται να τα λέει χύμα και τσουβαλάτα, τον άκουγα χθες στο δελτίο, εντοπίζει ως πηγή του… Κακού και κατονομάζει την Ντίνα Νικολάκου! Δεν θα διαφωνήσω ότι ο ισοπεδωτικός χαρακτήρας της έχει προκαλέσει έριδες και μίση !Η …ηγετική της, θα πω εγώ στόφα είναι βασισμένη χρονιά τώρα στη τακτική του αποκλεισμού! Προσπαθεί δηλαδή να αποκόψει από τον Τατούλη οποιονδήποτε άλλο θα μπορούσε να έχει γνώμη και θέση που διαφέρει από την δίκη της!

 

Μα καλά ένας πολιτικός του διαμετρήματος Τατούλη δεν το αντιλαμβάνεται; Τι είναι αυτό που ενώνει τους δυο συνεργάτες σε βαθμό τέτοιο;

 

Ξέρετε ότι προσπαθώ να αναλύσω τα γεγονότα βασισμένος στις αρχές της ψυχολογίας. Ναι η συνενοχή αποτελεί τον βασικότερο και ισχυρότερο δεσμό μεταξύ δυο προσώπων! Δεν επικαλούμαι ότι υπάρχουν ενοχικά δαιμόνια που κρατούν τους κρίκους της αλυσίδας, αυτό ας το ανακαλύψουν άλλοι. Αν υφίσταται τέτοιο ζήτημα όμως τότε λυπάμαι τον Τατούλη! Κάποια στιγμή θα χρεωθεί τα πάντα, καθώς οι από κάτω δείχνουν πάντα τον από πάνω όταν αισθάνονται το βαρύ Χέρι της δικαιοσύνης να πλησιάζει.

 

Η Ντίνα μεγαλώνει με τις αναμνήσεις της! Θα ήθελα να την έχω στο Ντιβάνι και να είμαι ο Ψυχοθεραπευτής της! Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν τόνιζε πάντα ότι «τα παραμύθια γράφονται για να κοιμούνται τα παιδιά, αλλά και για να ξυπνάνε οι ενήλικες».

Ο Νίτσε, ο κορυφαίος Γερμανός φιλόσοφος υποστήριζε επίσης ό,τι το να πιστεύει κανείς ότι τα παραμύθια και τα παιχνίδια είναι πράγματα της παιδικής ηλικίας και αφορούν μόνο αυτή, είναι σημάδι μεγάλης  νοητικής μυωπίας! Μόνο αυτός που μπορεί να διατηρήσει την περιέργεια και το μαχητικό πνεύμα της παιδικής ηλικίας θα κατορθώσει να έχει πάντα καινούρια επιτεύγματα.

 

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι στην ζωή μας ακολουθούν και μας καθορίζουν μόνο τα τραύματα της παιδικής ηλικίας! Όχι μας ακολουθούν και τα όνειρα! Όταν για παράδειγμα κάποια ταυτίζεται με την ηρωίδα του Ροΐδη στο Πάπισσα Ιωάννα που έχει διαβάσει ως παιδί, βλέπει και ως ενήλικας την δυνατότητα να γίνει Πάπας! Και επειδή η κ. Νικολάκου δεν πρέπει να ‘χει διαβάσει Ροΐδη , θα φέρω ένα παράδειγμα αγαπημένου κόμικ του Ιζνογκούντ!

 

Εκεί ο κακός βεζίρης Ιζνογκούντ, θέλοντας να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, προσπαθεί να εξοντώσει τον καλόκαρδο χαλίφη της Βαγδάτης, αλλά αυτός αποδεικνύεται πολύ… χαζός για να πεθάνει. Φυσικά δεν υπονοώ ότι χαζός βεζίρης αλλά εφτάψυχος είναι ο Πέτρος, ούτε ότι η Ντίνα θέλει να τον … φάει . Απλά βάζω προβληματισμούς για την στάση που προσπαθούν να ερμηνεύσουν αρκετοί!

 

Φεύγω από αυτό, είμαι βέβαιος ότι θα ασχοληθούμε πολύ με τα πεπραγμένα της απελθούσης περιφερειακής αρχής Τατούλη πολύ γρήγορα, για να έρθω στο σήμερα!

 

Ο Παναγιώτης Νικας ως όφειλε κάλυψε στο μέτρο που επίτασσε η θέση του τον Καπέλιο. Ο αντιπεριφερειάρχης έχει τώρα τον λόγο! Πρέπει εκτιμώ να ενεργοποιήσει σήμερα την παραίτηση του από την θέση για να απελευθερώσει τον Νίκα και τους συναδέλφους του! Δεν μπορεί ένα Περιφερειακό Συμβούλιο να γίνεται βορά στις φοβερές υποθέσεις του παρελθόντος και στα όσα ακούγονται! Και αυτό διότι αυτά που έρχονται θα κάνουν αυτά που τώρα είδαμε να μοιάζουν ασπιρίνες! Να ξεκαθαρίσει η κατάσταση χωρίς ομηρία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Όντως φοβερή η πεζοδρόμηση της Ναβαρίνου! Χωρίς αυτοκίνητα και …ανθρώπους! Που είναι ο κόσμος να απολαύσει το πυρωμένο οδόστρωμα; Άδεια και τα πεζοδρόμια και ο δρόμος και τα μαγαζιά! Όλοι μα όλοι πάνε εκεί που τους Πάει το αυτοκίνητο ποτέ θα το αντιληφθείτε;