Δευτέρα
26
Ιούλιος
TOP

Στη Μεσσηνία και στη Costa Navarino το Mouratoglou Tennis Center

Την ώρα που η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνουν περήφανη την Ελλάδα ξανασυστήνοντας το ελληνικό τένις στο Ρολάντ Γκαρός, την προσοχή του στον ελληνικό τουρισμό στρέφει ο παγκοσμίως γνωστός και καταξιωμένος προπονητής του τένις, Πάτρικ Μουράτογλου. Πρόκειται για τον Ελληνογάλλο επιχειρηματία που έχει συμβάλλει στην ανοδική πορεία των καλύτερων παικτών αντισφαίρισης στον κόσμο όπως των Serena Williams, Coco Gauff, Grigor Dimitrov και Στέφανου Τσιτσιπά, του οποίου υπήρξε και o μέντορας.

Επιλέγοντας τη Μεσσηνία και την Costa Navarino (ΤΕΜΕΣ Α.Ε.), ο Πάτρικ Μουράτογλου θέτει σε λειτουργία από φέτος το καλοκαίρι το πρώτο σε ευρωπαϊκή τοποθεσία «Mouratoglou Tennis Center», μετατρέποντας την περιοχή σε κορυφαίο προορισμό για τη διεθνή κοινότητα τένις.

©[email protected] CN – MEDIA KIT

Δεδομένου ότι ο ίδιος είναι ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της ομώνυμης δημοφιλούς ακαδημίας τένις στη Γαλλική Ριβιέρα, την Mouratoglou Academy, με μεγάλη απήχηση σε διεθνή κοινά, αναμένεται να ενισχύσει την επιτάχυνση για τη μεγάλη ανάπτυξη του high – end τουρισμού που ξεκινά στην Ελλάδα.

Ο Μουράτογλου έλαβε υπόψη του το γεωμορφολογικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, αντιλαμβανόμενος ότι θα αποτελέσει τεράστιο κίνητρο για αύξηση τουριστών με υψηλά εισοδήματα, κάτι που διαπιστώνεται και με το σχέδιο ανάπτυξης του ελληνικού γκολφικού τουρισμού.

«Υπάρχουν δύο μοντέλα τένις τουρισμού. Στην Mouratoglou Academy στη Γαλλική Ριβιέρα καλωσορίζουμε πελάτες που οργανώνουν τις διακοπές τους με βάση το τένις. Δηλαδή κάνουν κυρίως αθλητικό τουρισμό καθώς ο στόχος τους είναι να βελτιώσουν το επίπεδο τους στο τένις» είπε o Πάτρικ Μουράτογλου σε επικοινωνία με το powergame.gr, τονίζοντας πως αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσουν να πάνε στην Mouratoglou Academy. «Ασφαλώς απολαμβάνουν τη Γαλλική Ριβιέρα αλλά ο σκοπός των διακοπών είναι το τένις», πρόσθεσε.

Ένας παράδεισος το Costa Navarino

Ερωτηθείς σχετικά με το μέγεθος της τουριστικής αγοράς του τένις και το ποσοστό που προσδοκά να πετύχει μέσα από τη νέα αυτή συνεργασία ο κ. Μουράτογλου παρατήρησε ότι το κλειδί είναι ο συνδυασμός leisure-τένις που ανεβάζει τον πήχη ψηλά.

Παραλία Βοϊδοκοιλιάς

«Η τουριστική αγορά του τένις έχει ένα αξιοπρεπές μέγεθος, αλλά κυρίως όταν μιλάμε για ανθρώπους που κάνουν διακοπές με στόχο το τένις», εξήγησε.

«Στο Mouratoglou Tennis Center, το ταξίδι για τους περισσότερους πελάτες προσανατολίζεται στην αναψυχή. Αποφασίζουν δηλαδή να μείνουν στο Costa Navarino διότι είναι ένας προορισμός δημοφιλής, ένας παράδεισος. Όμως, δεδομένου ότι αγαπούν το τένις, θα συνδυάσουν αναψυχή, χαλάρωση και τένις. Έτσι, το μέγεθος της τουριστικής αγοράς που περικλύει τον δυνατό αυτό συνδυασμό είναι τεράστιο».

To ύψος της επένδυσης για τις εγκαταστάσεις του νέου «Mouratoglou Tennis Center» ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ και αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της Costa Navarino, καθώς αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το προφίλ της περιοχής ως προορισμός υψηλών προδιαγραφών και θα προσελκύσει νέα κοινά, τα οποία έως σήμερα ίσως δεν είχαν στο «ραντάρ» τους την Ελλάδα.

Ήδη παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για τα προγράμματα του Mouratoglou Tennis Center και ενδιαφέρον από επισκέπτες από τις κύριες αγορές της εταιρείας όπως είναι η Βόρεια Ευρώπη, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, το Ην. Βασίλειο αλλά και η Ελλάδα.

Μπορεί το τένις, ως ένα πολύ δημοφιλές άθλημα, να προσελκύσει συνέργειες με άλλους ισχυρούς κλάδους της οικονομίας;

Σύμφωνα με την Costa Navarino τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από το ευρύ κοινό, χάρη στους Έλληνες αθλητές Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη. Σε ό,τι αφορά στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, υπάρχει ενδιαφέρον για συνέργειες με το τένις από τον κλάδο της luxury market, των τροφίμων και ποτών, των αερομεταφορών, της αυτοκίνησης, της υψηλής ραπτικής και μόδας.

Πολλοί από τους πελάτες των

κορυφαίων resort είναι παίκτες τένις

«Η τουριστική βιομηχανία αναπτύχθηκε τόσο πολύ τα τελευταία δέκα με είκοσι χρόνια που οι επιλογές είναι ατέλειωτες. Ο ανταγωνισμός είναι υψηλός. Όλα τα resort προσφέρουν το ολοκληρωμένο πακέτο – άνεση, γαστρονομία, πολυτέλεια, απόδραση, φυσική ομορφιά, χαλάρωση – που σημαίνει ότι το να ξεχωρίζεις γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

Όσο ο ανταγωνισμός γίνεται πιο σκληρός, τα κορυφαία resort θέλουν το εξής: όλες οι εμπειρίες που γεύονται οι πελάτες τους να είναι και οι κορυφαίες. Πολλοί από αυτούς είναι παίκτες τένις», εξήγησε ο κ. Μουράτογλου.

©[email protected] CN – MEDIA KIT

Εδώ, γεννάται το ερώτημα σχετικά με την προστιθέμενη αξία που μπορεί να αποφέρει το τένις και το MSC.

«Βλέπω δύο είδη προστιθέμενης αξίας για τη συνεργασία με το Mouratoglou Tennis Center. Οι τουρίστες που τους αρέσει να παίζουν τένις θα επιλέξουν μάλλον ένα θέρετρο στο οποίο γνωρίζουν ότι θα μπορούν να συνδυάσουν υπέροχες διακοπές και μια ειδική εμπειρία τένις. Από την άλλη, ένας κορυφαίος προορισμός όπως το Costa Navarino θέλει να προσφέρει μια κορυφαία εμπειρία σε κάθε πτυχή της διαμονής των πελατών τους. Αυτός είναι ένας τρόπος για να προσφέρει το ίδιο επίπεδο επαγγελματισμού και πολυτέλειας, όχι μόνο στις παραδοσιακές υπηρεσίες του resort αλλά και στον αθλητισμό», κατέληξε, επιβεβαιώνοντας το σχέδιο του Mouratoglou Tennis Center να συμβάλλει σε μια αποτελεσματική επανεκκίνηση του high-end τουρισμού στη Μεσσηνία και στην Ελλάδα γενικότερα.

πηγη