Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Ανοίγει στις 15 Απριλίου ο ΟΣΔΕ -Παρέμβαση του ΥΠΑΑΤ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα λειτουργεί κανονικά. Ήδη έχει πληρώσει εντός του 2021 319 εκατ. ευρώ και έως το τέλος Ιουνίου θα πληρώσει ακόμη 352 εκατ.  ευρώ, τόνισε στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις «Αθέμιτες πρακτικές», ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός, τονίζοντας και ότι ο ΟΣΔΕ θα ανοίξει κανονικά, στις 15 Απριλίου.

Η παρέμβαση του κ. Λιβανού έχει ως εξής:

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί την «καρδιά» του Υπουργείου, όντας ο οργανισμός που αναλαμβάνει να προβεί στην πληρωμή των 650.000 αγροτών μας.

Με το που ανέλαβα την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ,  ενημερώθηκα για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο Οργανισμός και αφορούσαν στο διαγωνισμό του τεχνικού συμβούλου. Διότι στις 07.01 ο Οργανισμός δεν διέθετε τεχνικό σύμβουλο  και ο διαγωνισμός, από τον οποίο θα προέκυπτε ο τεχνικός σύμβουλος, ήταν παγωμένος με δικαστικές αποφάσεις.  Αν συνεχιζόταν αυτή η κατάσταση οι πληρωμές των αγροτών μας θα ήταν στον αέρα.

Άμεσα, προβήκαμε στις αναγκαίες ενέργειες για να υπάρξει νόμιμη βιώσιμη λύση στον Οργανισμό. Και παρά τις αναταράξεις που υπήρξαν λειτουργεί απολύτως αποτελεσματικά σήμερα.

Γίνονται δηλαδή κανονικότατα οι πληρωμές και στις συνδεδεμένες και στα άλλα μέτρα και το 2021 έχουν γίνει πληρωμές  319 εκατ. ευρώ. Ο προγραμματισμός είναι απολύτως κανονικός και μέχρι τις 30/6 θα γίνουν πληρωμές ακόμη 352 εκατ. ευρώ.

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Όποιος επιχειρεί να δημιουργήσει προσκόμματα στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, εμφορούμενος από επιχειρηματικά ή άλλα συμφέροντα, θέτει σε κίνδυνο τους 650.000 αγρότες μας. Θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους. Εμείς αυτό ως πολιτική ηγεσία, και ως κυβέρνηση, δεν θα το επιτρέψουμε. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει ώστε ο Οργανισμός να λειτουργεί κανονικά. Ο ΟΣΔΕ θα ανοίξει κανονικά στις 15/04».