Τετάρτη
3
Ιούλιος
TOP

Απάντηση Επιμελητηρίου σε Νίκα – Επανέρχεται και ζητά την αξιοποίηση του κτηρίου στις πρώην σχολές Παπαφλέσσα

Μετά και τα όσα επισημάνθηκαν από τον Π. Νίκα στις δηλώσεις του για το κτήριο στις πρώην σχολές Παπαφλέσσα, με επιστολή του

επανέρχεται στο ζήτημα που περιλαμβάνει την ανακατασκευή και αξιοποίηση του εν λόγω κτηρίου το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με τον Δ. Μανιάτη να ζητά την τροποποίηση του Ο.Τ.61 του σχεδίου της πόλης από την δημοτική αρχή, ώστε να τρέξει το έργο για τη Μεσογεαική Πόλη και τη δημιουργία κτηρίου πολυχώρου πολιτισμού και εκπαίδευσης. Αναλυτικά η επιστολή:

“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με τη σημερινή μας επιστολή επανερχόμαστε στο θέμα της υλοποίησης του έργου «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΗ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ – ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» στο κτίριο των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα.

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε μαζί σας στο Δημαρχείο (20/11/2015) και της επιστολής που ακολούθησε με αριθ. πρωτ. 393/28-01-2016, με την οποία σας ενημερώναμε και εγγράφως για την ανάγκη άμεσης τροποποίησης Οικοδομικού Τετραγώνου του Σχεδίου Πόλεως Καλαμάτας, προκειμένου για την ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ με χρήση εκπαίδευσης (Δημοτικό Σχολείο στο Ρυμοτομικό και Γυμνάσιο στο Γ.Π.Σ.) για νέα χρήση εκπαίδευσης και πολιτισμού και βρίσκεται επί των οδών Φαρών, Κρήτης, Κανάρη και Ηροδότου επί του Ο.Τ. 61 του Δήμου Καλαμάτας, παρακαλούμε όπως παρέμβετε προσωπικά προς την Υπηρεσία της Δ/νσης Πολεοδομίας Καλαμάτας για να ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ η άδεια οικοδομής και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου.

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΗ: ένας πολυχώρος πολιτισμού & εκπαίδευσης, με επίκεντρο την αγροτική παράδοση, τη γαστρονομική τέχνη, την πράσινη ανάπτυξη.

Ένα σημαντικό έργο υποδομής για την πόλη της Καλαμάτας, τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και κατ’ επέκταση ολόκληρη την Ελλάδα, ένα έργο που θα συμβάλει τα μέγιστα στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, ένα έργο που θα αναδείξει τη Μεσσηνία σε Μεσογειακό Κέντρο Πολιτισμού και Γαστρονομίας.

Με την πεποίθηση ότι το ενδιαφέρον σας για την ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής συνάδει με τους σκοπούς της υλοποίησης της “ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΗΣ”, αναμένουμε τη θετική σας ανταπόκριση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης πολεοδομικής άδειας.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Μανιάτης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας”