Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

“Αποκαθηλώνει” με στοιχεία – για μια ακόμη φορά – ο Μπέζος τον Τατούλη – Τον προκαλεί και σε τηλεοπτικό διάλογο για τα θέματα της υγείας στην Πελοπόννησο!

“Αποκαθηλώσεως το… ανάγνωσμα” για τον Πέτρο Τατούλη από τον Γιώργο Μπέζο. Με μια σειρά από στοιχεία αναλυτικά και συγκεκριμένα – για μια ακόμη φορά – ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, ένας από τους ανθρώπους που έχει αφήσει την σφραγίδα του στα υγειονομικά του νομού Μεσσηνίας αλλά και έχει ανοίξει δρόμους στον χώρο της υγείας όσον αφορά την αξιοποίηση πόρων και προγραμμάτων (με το Νοσοκομείο να γίνεται σημείο αναφοράς στις πρακτικές που ακολουθούνται), φέρνει προ των ευθυνών του τον απερχόμενο Περιφερειάρχη για τα όσα (δεν) έγιναν στον χώρο της υγείας στην Πελοπόννησο.

Αναλυτικά σε ανάρτησή του σημειώνεται:

ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!!!

Αγαπητοί μου φίλοι,

Δεν είχα καμία διάθεση Σαββατιάτικα να ασχοληθώ, αλλά πληροφορήθηκα μόλις χθες βράδυ, ότι στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, περιφερειακοί σύμβουλοι του κου Τατούλη –ίσως και με εντολή του- μου άσκησαν δριμεία κριτική για το γεγονός ότι δημοσιεύω το μηδενικό έργο της Περιφερειακής Αρχής στο Τομέα της Υγείας.
Λοιπόν, διαβάστε με προσοχή αγαπητοί εσείς κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι του κου. Περιφερειάρχη τα παρακάτω και βάλτε τα καλά στο μυαλό σας….γιατί εμένα μου αρέσει να μιλάω με στοιχεία και αριθμούς και όχι γενικολογίες, πυροτεχνήματα και μεγάλα λόγια, όπως ακριβώς κάνει ΄΄ο αρχηγός σας’’.

Καταρχήν:

Σας προκαλώ να βγείτε και να πείτε δημόσια ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ έργο υγείας, το οποίο να εντάξατε την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΤΕ, (με εξαίρεση φυσικά την προμήθεια των 10 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που ενώ ο διαγωνισμός είχε λιμνιάσει από το 2010, τελείωσε μέσα σε 8 μήνες ύστερα από αυστηρή εντολή της παρούσας ηγεσίας του Υπ.Υγείας). Συνεπώς πείτε μας ΕΝΑ & ΜΟΝΟ ΕΡΓΟ!!!

Α’ ΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ:

Έχετε βγάλει τα τελευταία 3 χρόνια, όχι μία (1) αλλά τρεις (3) φορές την ίδια πρόσκληση χρηματοδότησης με πόρους από το ΠΕΠ 2014-2020, π/υ 1.310.000€ και με τίτλο : ΄΄Κτιριακές υποδομές και εξοπλισμός α’ βθμιας Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου΄΄.
Την 1η φορά με προθεσμία από 4/7/2016 έως 30/9/2016
Την 2η φορά με προθεσμία από 27/11/2017 έως 10/10/2018
Την 3η φορά με προθεσμία από 10/1/2019 έως 15/2/2019

Σας ΠΡΟΚΑΛΩ λοιπόν να απαντήσετε στα εξής ερωτήματα:

1ον. Γιατί αναγκάζεστε και δημοσιεύεται-επαναλαμβάνεται συνέχεια από το 2016 την ίδια πρόσκληση;; Μήπως λόγω της αδιαφορίας σας ή και της ανεπάρκειά σας, στο να ωριμάσετε έγκαιρα τις μελέτες που αφορούν την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας;; Μήπως για αυτό το λόγο οι προσκλήσεις βγαίνουν άγονες και κάθε φορά στο ίδιο έργο θεατές και σε δουλειά να βρισκόμαστε;; Αυτό δεν σας προβληματίζει;; Δεν αποτελεί αυτό ευθύνη σας μιας και ήθελε αποκλειστικά, ο κος Τατούλης-Περιφέρεια Πελ/σου να είναι αυτός και μόνο αυτός, ο Φορέας Υλοποίησης (προφανώς ΄΄για να κοκορεύεται ότι αυτός μόνο κάνει έργο στην Υγεία΄΄;;; Αλλά που είναι αυτό το έργο;;Εσείς δεν είστε που πανηγυρίζατε πρόσφατα στο Πεσυπ ότι ΘΑ τα φτιάξετε και θα τα αναβαθμίσετε;; Αυτή είναι η προτεραιότητα που δείχνεται στην Υγεία;;

2ον. Και αφού οι υπουργικές αποφάσεις σκοπιμότητας για την κτιριακή και ενεργειακή αναβάθμιση των ΚΥ της Πελ/σου έχουν βγει από το 2012 και σας έχουν κοινοποιηθεί, τι κάνατε τα τελευταία 7 χρόνια με την ωρίμανση μελετών που χρειάζονταν; Τίποτα. Απλά δεν ασχοληθήκατε σοβαρά ποτέ και τις θυμηθήκατε παραμονές των εκλογών;;;;Προφανώς είχατε άλλες προτεραιότητες…..

3ον. Πέστε μας -ΜΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Κέντρου Υγείας- που να εντάξατε σε αυτή τη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και να το ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ. Ένα ΚΥ Υγείας των Γαργαλιάνων, το πάτε και το φέρνετε από το 2014 και το έχετε καταντήσει το Γιοφύρι της Άρτας. Το πρωί το εντάσσετε και το βράδυ το απεντάσσετε. Ήμουνα νιος και γέρασα. Κοροϊδεύεται όλη την κοινωνία της Τριφυλίας-Μεσσηνία όπως ακριβώς κάνατε και με το αλιευτικό καταφύγιο στην εκεί περιοχή. Και θα καταφέρετε παραμονές των εκλογών -ύστερα από 6 χρόνια-να το εντάξετε και θα βγείτε και θα μας πείτε ότι αναβαθμίσετε και το ΚΥ Γαργαλιάνων.

4ον. Πέστε μας ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ, όπου με χρήματα της Περιφέρειας (είτε ιδίοι πόροι, είτε ΠΔΕ, είτε ΠΕΠ, προχωρήσατε στην προμήθεια έστω και 1 πιεσόμετρου, 1 καρδιογράφου, 1 απινιδωτή για οποιοδήποτε ΚΥ στη Περιφέρεια. Είτε στη Δημητσάνα, είτε στα Τρόπαια, είτε στο Μελιγαλά, είτε στο Κρανίδι κλπ. Σε κανένα, γιατί ποτέ δεν ενδιαφερθήκατε να μάθετε, γιατί ποτέ δεν θελήσατε.Κρίμα κε Τατούλη που είστε και γιατρός!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Β/ΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

5ον. Πέστε μας 1 ΜΟΝΟ έργο ή προμήθεια εξοπλισμού Νοσοκομείου της Περιφέρειας που να εντάξατε σ’ αυτή τη προγραμματική περίοδο ΠΕΠ 2014-2020 και να ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ. 1 ΜΟΝΟ έργο να μας πείτε ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ. Και δεν αναφέρομαι προφανώς στο Ψυχιατρικό της Τρίπολης το οποίο έχει ξεκινήσει από το 2012 και ακόμη δεν λειτουργεί……….Αλλά και στο Νοσοκομείο Αργολίδας που κάνατε σχετικά πρόσφατα 1 ένταξη για εξοπλισμό είναι γιατί το παλεύεται από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο , κανά 4αρι δηλ. χρόνια τώρα και μάλιστα θυμάμαι πολύ καλά ότι το εντάξει από την προυγούμενη προγραμματική περίοδο.

Πάμε παρακάτω,

6ον. Πέστε μας γιατί δεν βγάλατε μία πρόσκληση χρηματοδότησης από το ΠΕΠ(όταν όλες οι άλλες Περιφέρειες στη Χώρα το έχουν κάνει) για την ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων και την εξοικονόμηση πόρων. Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο για παράδειγμα που φιλοξενεί και την διαχειριστική σας αρχή ξέρετε ότι πληρώνει 1.000.000€ το χρόνο για πετρέλαιο;; Δεν σας ενδιαφέρει;; Δεν σας ακουμπά το θέμα;;Αυτός είναι ο σεβασμός σας απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο Πολίτη;;

7ον. Σχεδόν όλες οι Περιφέρειες της Χώρας, είτε μέσα από τον προυπολογισμό τους (ιδίους πόρους), είτε μέσα από το ΠΔΕ, χρηματοδοτούν και καλύπτουν συνεχώς ανάγκες και στην Α΄θμια και στην Β΄θμια Φροντίδα Υγείας, είτε για προμήθεια εξοπλισμού, είτε οικονομικά κίνητρα σε επικουρικούς γιατρούς, είτε για την προμήθεια ασθενοφόρων κλπ (εάν θέλετε μπορώ να σας στείλω και για κάθε Περιφέρεια αναλυτικά στοιχεία). Ειδικά για την προμήθεια νέων ασθενοφόρων ο κος Τατούλης γνωρίζει ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας είχε καταφέρει από το 2014 και είχε ωριμάσει σχετική πρόταση για προμήθεια 6 ακόμη ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Μεσσηνίας, και είχε μάλιστα βγει και σχετική υπουργική απόφαση σκοπιμότητας που την είχε υπογράψει ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης, αλλά ο κος Τατούλης την αγνόησε παντελώς. Θυμάμαι μάλιστα του την είχα παραδώσει προσωπικά. Ενημερωθείτε λοιπόν τι κάνουν οι άλλες Περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας κλπ. στο Τομέα της Υγείας και κάντε μια σύγκριση με τα δικά σας πεπραγμένα.
Τέλος επειδή μπορώ να γράφω με τις ώρες για πάρα πολλά που δεν έχετε κάνει, προχωρώ και κάνω της εξής απλή πρόταση:

Προκαλώ οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε θέλει ο κος Περιφερειάρχης, μόνος του ή με όποιον θέλει να πάρει και μαζί του, μιας και κατέχουμε και οι δύο θεσμικές θέσεις, σε μια τηλεοπτική καλοπροαίρετη συζήτηση για όλα τα παραπάνω στο Τομέα της Υγείας στη Περιφέρεια Πελ/σου. Για να κρίνει ο κόσμος, να βγάλει τα συμπεράσματά του και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και όχι πίσω από την πλάτη μας όπως συνηθίζει να κάνει στα Περιφερειακά Συμβούλια και μάλιστα εν απουσία μας. ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ!!!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΕ ΤΑΤΟΥΛΗ !!!