Κυριακή
29
Σεπτέμβριος
TOP

Αυτό είναι το νέο iPhone 11 – Tα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του

Μολονότι θεωρείται πλέον καθιερωμένη και μέρος των εθίμων της ψηφιακής αγοράς, η παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple δεν παύει να είναι μια μεγάλη ημέρα για τον κλάδο. Προφανώς το καινούργιο iPhone επισκιάζει οτιδήποτε άλλο, όμως δεν είναι το μόνο νέο που θα αποκαλυφθεί στην ειδική -και μεγαλειώδη κατά τα ειωθότα- εκδήλωση.

Apple Special Event — September 10, 2019

Απευθείας από το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας και την hi-tech έδρα της Apple, εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν όλες τις ανακοινώσεις για το νέο Apple Watch, τα ασύρματα ακουστικά επόμενης γενιάς, ενδεχομένως για κάποιες έξυπνες οικιακές συσκευές, τις εξελίξεις στο AppleTV, τα λειτουργικά συστήματα (OS) για smartphone, iPad και υπολογιστές της Apple κ.λπ. Κυρίως, βέβαια, λήγει η προσμονή και η αγωνία για τις θαυμαστές -ή μη- καινοτομίες του νέου iPhone. Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις που διαμορφώνουν το σήμερα και το αύριο της ψηφιακής μας ζωής, σε ζωντανή κάλυψη και σχολιασμό.

Το πιθανότερο είναι ότι η Apple θα παρουσιάσει τρεις διαφορετικές εκδοχές του νέου iPhone.

Το σύνθημα της βραδιάς είναι «Δωσ’ τε στους ανθρώπους υπέροχα εργαλεία και θα κάνουν υπέροχα πράγματα». O  διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, το επανάλαβε μόλις εμφανίστηκε στη σκηνή του Steve Jobs Theater. Και υποσχέθηκε «σπουδαίες αποκαλύψεις» στη συνέχεια της εκδήλωσης.

Η πρώτη κατά σειρά ανακοίνωση που «ζεσταίνει» το κοινό, αφορά στο Apple Arcade, μια πλατφόρμα-βιβλιοθήκη video game. Πρόκειται για μια συνδρομητική υπηρεσία, διαθέσιμη σε 150 χώρες του κόσμου από τις 19 Σεπτεμβρίου. Το κόστος του χρήστη θα είναι 4,99 δολάρια το μήνα -συν μία δοκιμαστική περίοδος ενός μήνα δωρεάν.

iph03
iph01
iph02

Μετά από το Apple Arcade, παρουσιάζεται η συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα της Apple, το Apple TV+.  Με πρωτότυπο -και εντυπωσιακά πλούσιο περιεχόμενο. Η συνδρομή αντιστοίχως θα είναι και αυτή στα 4.99 δολάρια και θα είναι διαθέσιμη από την 1η Νοεμβρίου, σε πάνω από 100 χώρες του πλανήτη.

see
ipadad

Το ολοκαίνουργιο iPad στην 7η γενιά του θα είναι μεγαλύτερο σε διάσταση, ξεφεύγοντας από τις προδιαγραφές του «μεγάλου smartphone». Με οθόνη διαμέτρου 10.2 ιντσών και εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της ταμπλέτας, το iPad εισέρχεται δυναμικά στην αγορά, με μεγάλες φιλοδοξίες. Ανάμεσα στις καινοτομίες του νέου μοντέλου, είναι και το περιφερόμενο εικονικό πληκτρολόγιο, το οποίο εμφανίζεται και εξαφανίζεται σε όποιο σημείο της οθόνης επιθυμεί ο χρήστης.

Η Apple εισέρχεται δυναμικά στο χώρο της υγείας. Με τρεις διαφορετικές εφαρμογές, για ανθρώπους με προβλήματα ακοής, για την παρακολούθηση του γυναικείου κύκλου γονιμότητας και τα κρίσιμα μεγέθη της καρδιακής λειτουργίας, το Apple Watch γίνεται άγρυπνος φρουρός της ατομικής φυσικής κατάστασης.

iwatch02
iwatch01

Νέα χαρακτηριστικά έχει και το Apple Watch, στην 5η γενιά του. Το πιο σημαντικό, ότι η οθόνη του θα παραμένει διαρκώς ενεργοποιημένη, χάρη σε μια πανίσχυρη μπαταρία η οποία θα τροφοδοτεί με ενέργεια το έξυπνο ρολόι της Apple επί 24 ώρες συνεχώς. Το δε υλικό κατασκευής του Apple Watch είναι πλήρως ανακυκλώσιμο αλουμίνιο. Τιμή εκκίνησης τα 399 δολάρια και 499 για τα μοντέλα με δυνατότητα σύνδεσης στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

roloi01

Και το όνομα αυτού… iPhone 11! Ξεχωρίζει το προεξέχον τμήμα των φωτογραφικών φακών στο πίσω μέρος, υπογραμμίζοντας και οπτικά/απτικά την έμφαση στις δυνατότητες φωτογράφησης και βιντεοσκόπησης της συσκευής.  Σύμφωνα με τηνApple, το iPhone 11 έχει τις καλύτερες κάμερες που ενσωματώθηκαν ποτέ σε smartphone, με απαράμιλλη ποιότητα εικόνας βίντεο.  Τα «όπλα» του iPhone 11 είναι δύο κάμερες 12 megapixel, με υπερ-ευρυγώνιο φακό. Στην παρουσίαση επιδείχθηκε η δυνατότητα των «slofies», δηλαδή τον σέλφι φωτογραφιών και βίντεο σε αργή κίνηση.

Όλα αυτά είναι εφικτά χάρη στο νέο επεξεργαστή με την κωδική ονομασία Α13 Bionic, τον πιο ισχυρό, τον πιο γρήγορο και αποτελεσματικό που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ η Apple. Ενδεικτικά, οι δυνατότητές του φτάνουν το 1 τρισεκατομμύριο ενεργειών ανά δευτερόλεπτο.

i13
i12
ppp01
game01
game02
game03
til01
til02

Η έκπληξη της βραδιάς είναι το iPhone Pro, το πρώτο μοντέλο με την σήμανση «Pro», δανεισμένη από τα επαγγελματικά, τα κορυφαία και ισχυρότερα μοντέλα υπολογιστών της Apple.  Στη μεγαλύτερη εκδοχή του, η οθόνη φτάνει τις 6,5 ίντσες.

pro01
pro02
pro03
til03
til04