Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω στο 2016… όταν ο Γιάννης και ο Θανάσης ορκίζονταν στον ελληνικό στρατό

Σε ένα μικρό υπόγειο στα Σεπόλια, στην καρδιά της Αθήνας, γεννήθηκε, έκανε τα πρώτα του βήματα και είπε τις πρώτες του λέξεις.. Σήμερα κατακτά τον κόσμο! Σήμερα, το «απλώς ένα παιδί από το Σεπόλια» έφθασε στην κορυφή του NBA κάνοντας τα όνειρα του πραγματικότητα, δίνοντας ελπίδα σε όλα τα παιδιά μεταναστών.

Άκρως χαρακτηριτικές οι αναφορές στον Γιάννη, τα αδέλφια του και την οικογένειά του που σήμερα γιορτάζουν και μαζί τους γιορτάζει όλη η Ελλάδα…

Μια απο τις πολλές, αναφέρεται στην αγάπη του Γιάννη για την Ελλάδα, την δεύτερη πατρίδα του, και την παρουσία του στον Ελληνικό στρατό:

“Είναι Αύγουστος του 2016. Το άστρο του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει αρχίσει να λάμπει στον μαγικό κόσμο του NBA. Μαζί με τον μεγάλο του αδερφό, τον επίσης πρωταθλητή με τους Μπακς, Θανάση, έρχονται στην Ελλάδα και σπεύδουν να ενταχθούν στον ελληνικό στρατό.

Θα μπορούσαν να μην το κάνουν. Εχουν μπροστά τους μια τεράστια καριέρα, θα μπορούσαν να μη γυρίσουν ποτέ πίσω. Ομως, έρχονται και ορκίζονται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα.

Κάτι που δεν κάνουν εκατοντάδες άλλοι που φεύγουν στο εξωτερικό ή προσπαθούν να αποφύγουν τη θητεία. Οχι ότι η ορκωμοσία είναι κάποιο «ελληνόμετρο», όμως, τα αδέρφια Αντετοκούνμπο το κάνουν για να τιμήσουν την Ελλάδα.

Για να τιμήσουν τη χώρα που γεννήθηκαν κι έκαναν πατρίδα τους, ακόμη κι όταν κάποιοι δεν τους φέρονταν καλά.

Είναι κι αυτό ένα δείγμα του ήθους τους, αλλά κι ένα χτύπημα στον ρατσισμό εκείνων που τους έβριζαν και τώρα ξαφνικά τους αποθεώνουν. “

Αργότερα, τo 2013 ο Γιάννης, επελέγη στο Νο15 των draft του NBA από τους Μιλγουόκι Μπακς, με αποτέλεσμα να επισπεύδεται από το υπουργείο οι διαδικασίες για να μπορέσει να συμμετάσχει. Τον Μάιο του 2013 τα δύο αδέρφια, Γιάννης και Θανάσης, καταφέρνουν και παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια και γίνονται κάτοχοι του ελληνικού διαβατηρίου, κάνονας λόγο τότε «για ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα. «Είμαστε πλέον και επίσημα Έλληνες πολίτες» .

Σήμερα, ο “θρύλος” του Γιάννη, του “Greek Freak” κάνει το γύρο του κόσμου.

Η ιστορία του σπουδαία , καθώς μιλά για ένα παιδί και μια οικογένεια από τη Νιγηρία που πάλεψε απέναντι σε δυσκολίες, απέναντι σε… κακές γλώσσες, απέναντι σε “θεούς και δαίμονες” και παρόλα αυτά έμεινε πιστή στις αξίες της.

Ο Γιάννης κατάφερε να εκπληρώσει τα όνειρά του και έκανε τον κοσμο να μιλά γι’ αυτό με τα πιο εγκωμιαστικά σχόλια, εκείνους που πίστεψαν σε αυτόν από την πρώτη στιγμή, ακόμη κι εκείνους που ακολούθησαν.