Κυριακή
23
Ιούνιος
TOP

Κ. Βλάσης: “Εάν τολμήσει η Τουρκία να αμφισβητήσει κυριαρχικά μας δικαιώματα, η απάντηση θα είναι σκληρή” (video)

“Υπάρχει μια κυβέρνηση που στέκεται στα πόδια της και μπορεί και διεκδικεί…” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Βλάσης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST.

O Υφυπουργός Εξωτερικών με το βλέμμα στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής και τα εκεί εξελισσόμενα στο διμέτωπο – οικονομικά και απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις – στεκόμενος στην δεύτερη προέκταση σημείωσε πως στη διπλωματική σκακιέρα μας υπολογίζουν και έχουμε και συμμάχους χάριν στις κινήσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών και “…χτίζουμε σχέσεις συμμαχίας που στηρίζονται στην αξιοπιστία”.

Η Τουρκική προκλητικότητα αναδεικνύεται παντού από την Ελληνική Κυβέρνηση και ο κ. Βλάσης έστειλε ένα καταλυτικό μήνυμα πως “…εάν η Τουρκία τολμήσει να αμφισβητήσει κυριαρχικά μας δικαιώματα, πέραν από το ότι εμείς θα απαντήσουμε σκληρά, πρέπει και η Ευρώπη να καταλάβει πως τα σύνορα της Ελλάδας, αποτελούν σύνορα της Ευρώπης”.

Αφού ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκιά δεν θεωρείται απίθανο… ο Υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε “πως είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Εμείς είμαστε έτοιμοι και σε περίπτωση που δούμε π.χ. ένα γεωτρύπανο φθάσει νότια της Κρήτης η απάντηση θα είναι σκληρή και δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα δικαίωμά μας να καταπατηθεί”.

Ο κ. Βλάσης αφού σημείωσε πως η Ευρώπη δεν είχε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στο παρελθόν στην οικονομική διάσταση των πραγμάτων και πρόσθεσε πως “γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια και έχουμε λύσεις, ξέρουμε τα προβλήματα και θα φροντίσουμε να πάνε εκεί που υπάρχει ανάγκη και στήριξη”.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα ο Αρκάς υφυπουργός μίλησε και για τα πολιτικά δεδομένα, ενώ ιδιαίτερα εμφατικά ήταν τα όσα είπε για την Αρκαδία και την πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη.

Δείτε χαρακτηριστικά: