Παρασκευή
21
Ιούνιος
TOP

Λαϊκή Συσπείρωση: Με εντέλλεσθε διώχνουν τους ψαράδες από το λιμάνι της Μαραθούπολης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δέκα χρόνια τώρα η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και δύο η νέα συζητούν-εξαγγέλλουν-ετοιμάζουν φακέλους και δημοπρατούν το λιμάνι στη Μαραθούπολη, και ούτε μια κόλα χαρτί για το τι θα γίνουν 40 φτωχοί επαγγελματίες ψαράδες και άλλοι τόσοι ερασιτέχνες.

Με ένα απαράδεκτο εντέλλεσθε του λιμεναρχείου, με απειλές και εκβιασμούς τους λένε να φύγουν εντός 24ώρου και που να πάνε; Στη Πύλο που δεν χωράνε; Στη Κυπαρισσία που δεν είναι ασφαλείς; Και ποιος θα τους αποζημιώσει για τα έξοδα μετακίνησης 50 και 70 χιλιόμετρα τη μέρα, για το χαμένο εισόδημα;

Τους ξεσπιτώνουν, γιατί το λιμάνι είναι το σπίτι τους, δεν τους αποζημιώνουν και τους ζητάνε με τα εντέλλεσθε να πληρώσουν και τα τέλη και τα λιμενικά δικαιώματα.

Επειδή τα έργα στο Μάραθο δεν θα διαρκέσουν δυο χρόνια που λέει η σύμβαση αλλά πολύ περισσότερα καλούμε τους αρμόδιους να σταματήσουν τα εντέλλεσθε, τις απειλές, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία.

Η Περιφερειακή και η Δημοτική Αρχή να ακούσουν τους ψαράδες, έχουν προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Να ξεκινήσει η εταιρεία από την προβλήτα, το κομμάτι του λιμανιού που έχει σπάσει ή να φτιαχτεί η παλαιά προβλήτα ίσως και μια δεύτερη, για να δένουν προσωρινά τα σκάφη τους καλοκαιρινούς μήνες, να ξεφορτώνουν την πραμάτειά τους, να λειτουργεί η τροφοδοσία στη Πρώτη και το καταδυτικό πάρκο.

Διαθέτει λέει ο Δήμαρχος 150.000 ευρώ να διαθέσει άλλα τόσα και η Περιφέρεια, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Αυτή είναι η λύση και όχι ο αυταρχισμός και τα εντέλλεσθε.