Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Με τη «Σταχταδράχτω» ξεκινά το 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιών Καλαμάτας “στης ελιάς το δάκρυ”

“Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δως της κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν’ αρχινήσει….” Το 2ο φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας “Στης ελιάς το δάκρυ” ξεκινά παρουσιάζοντας παραμύθια που όπως πολύ καλά ξέρουμε πάντοτε έβρισκαν τρόπο να ταξιδεύουν και να προσαρμόζονται σε όλες τις συνθήκες.

Το Σάββατο 6 Μαρτίου  στις 20:00, θα γνωρίσουμε τους παραμυθάδες της πόλης που συμμετείχαν στην παραγωγή της Σταχταδράχτως και στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την «Σταχταδράχτω». Μια σπονδυλωτή αφήγηση από ντόπιους αφηγητές. αφήγηση είναι βασισμένη στο ομώνυμο λαϊκό Παραμύθι από την συλλογή της Άννας Αγγελοπούλου, “Ελληνικά Παραμύθια” – Α τόμος- Οι Παραμυθοκόρες. Αμέσως μετά θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε την Εμμανουέλα Κατρινάκη, φιλόλογο και δόκτορα  Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και να ανακαλύψουμε μαζί της τα πολλά πρόσωπα της Σταχτοπούτας στην προφορική παράδοση.
Εσείς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθίσετε αναπαυτικά, να ανοίξετε τα αφτιά και την καρδιά σας και
να επισκεφθείτε την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:
 
 
Την “Σταχταδράχτω” αφηγούνται οι: Αγγελική Θεοδωρακοπούλου, Γεωργία Γκότση, Γιώτα Ηλιοπούλου, Εύη Ντινοπούλου, Κατερίνα Γυφτάκη , Λίλλυ Τριαντάρη, Σπύρος Τσίρος και Χριστίνα Δίμιζα.
Την βιντεοσκόπηση και την ηχογράφηση έκανε ο Αλέξανδρος Μπεκ. Την σκηνοθεσία υπογράφουν οι Χριστίνα Δίμιζα, Λίλλυ Τριαντάρη και Στάθης Γυφτάκης, ενώ το μοντάζ ο Αλέξανδρος Μπεκ και ο Στάθης Γυφτάκης. Η μουσική των τίτλων είναι του Στάθη Γυφτάκη.