Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Οι ΝεοΠύλιοι! Σήκω Γέροντα να τους δεις…

Μπάχαλο!!! Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος ζει ιστορικές στιγμές, αγγίζει το ξεχαρβάλωμα !  Είναι ίσως από τις ελάχιστες περιπτώσεις που πλειοψηφία και μειοψηφίες τα ‘χουν κάνει μαντάρα. Αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση ο κόσμος θα τους πάρει με… τις πέτρες! Καιρός να φεύγουν όλοι μαζί! Δύσκολα μπορείς να βρεις ποια Δημοτική παράταξη έχει κάνει τα περισσότερα λάθη. Μιλάμε για… τον ανταγωνισμό!!!

Η πόλη του Σοφού Νέστορα, η Πύλος, νιώθει τιμή για το παρελθόν της αλλά την τρομάζει το παρόν! Στην θέση του Νέστορα οι νεοΠύλιοι έχουν εκλέξει μορφές κατ’ εικόνα και ομοίωσιν -δική τους όχι του Νέστορα-  !!! Η μάχη της μετριότητας στην πόλη της Σοφίας!

Ο Καρβέλας είναι εντελώς μόνος! Η Δημοτική του ομάδα δυσκολεύεται να τον παρακολουθήσει αν και εκτιμώ ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα! Τόσοι είναι τόσο μπορούν και αυτό ισχύει για τους περισσότερους! Λίγοι οι άξιοι, με εσωτερικές έριδες και παράπονα! Ο Καρβέλας με πολύ καλές πανεπιστημιακές σπουδές στα Οικονομικά προβλέπω να γίνεται αστέρι στην ψυχολογία, για να μην καταντήσει στο ψυχιατρείο από τους συνεργάτες του! Όσο και να θέλεις να μην τον κρίνεις αυστηρά γιατί είναι μόνο ένα χρόνο Δήμαρχος δεν μπορείς καθώς τα λάθη των ανθρώπων του είναι μεγαλειώδη!

Ο Καφαντάρης ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν! Αν το χρόνο που αφιερώνει να αυτοπροβάλλεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον αφιέρωνε ως Δήμαρχος στην πόλη του μπορεί και  να είχε κάνει κάτι! Πορεύτηκε με ότι βρήκε από τους προηγουμένους και δεν έκανε τίποτα! Εννιά χρόνια ήταν Δήμαρχος με μηδαμινό έργο και τώρα ξαφνικά είναι δικό του ότι ξεκινά και γίνεται από τη Δημοτική αρχή Καρβέλα! Περισσότερο προσπαθεί να πείσει για την αξία του τον εαυτό του, παρά τους Δημότες του! Αυτοί του έδειξαν το δρόμο πριν από ένα χρόνο αλλά ο Δημήτρης δεν θέλει να κατανοήσει ότι ο κύκλος του έκλεισε στην Πυλια! Οι …σπουδές του στο Λύκειο Πύλου ίσως δεν το επιτρέπουν!

Ο Ηλίας Κανάκης ξέρει επίσης ότι άλλη φορά δεν έχει! Καπέλωσε ένα χώρο, τον κεντροαριστερό με τον τσαμπουκά του, έβγαλε κάνα δυο φορές Δήμαρχο τον Καφαντάρη, την Τρίτη τον Καρβέλα γιατί ο κόσμος ούτε που μπορούσε να σκεφθεί τον Ηλία Δήμαρχο! Βέβαια δεν φαντάζομαι ότι τον πολύ πειράζει,  αυτό που τον νοιάζει είναι να είναι στα τοπικά πράγματα και να ανακατώνει την κατσαρόλα! Και εδώ οι γνώσεις παίζουν σημαντικό ρόλο! Πανεπιστήμιο το πεζοδρόμιο λέει ο επίσης Απόφοιτος Λυκείου Πύλου!

Ο άλλος της παρέας είναι ο… Χάρβαρντ! Αυτό είναι το προσωνύμιο του Δημήτρη Βρεττάκου αποφοίτου του διάσημου Αμερικανικού πανεπιστημίου! Δεν το εκτίμησε ο λαός της Πυλου το χαρτί του! Πως να πάει κόντρα στα τοπικά απολυτήρια Λυκείου που διεκδικούσαν τον Δήμο! Ευτυχώς για τον ίδιο, γιατί υποψιάζομαι ότι ο Βρεττάκος θα έπεφτε στο Λιμάνι για το πνευματικό επίπεδο της πόλη του, αυτή την φορά η Πύλος έβγαλε τουλάχιστον Δήμαρχο που έχει τελειώσει Πανεπιστήμιο!

Και μέσα σε αυτό το κλίμα σκάζει μύτη και ο Φιλιππόπουλος! Ιδανική για τον ίδιο η περίοδος και θέλει να την εκμεταλλευθεί ο Λεωνίδας που έχει μεγάλη ομάδα η οποία δεν βασίζεται μόνο στο παλιό ΠΑΣΟΚ! Πολλοί Συριζαίοι και Νεοδημοκράτες θέλουν να συστρατευθούν μαζί του, όπως έγινε με τον Καρβέλα!

Το παιχνίδι της επόμενης τετραετίας- Δημαρχίας στην Πύλο ήδη άνοιξε χωρίς να το καταλάβουν καλά καλά οι πρωταγωνιστές των τοπικών πραγμάτων!  Υποψήφιοι θα είναι οι Καρβέλας, Βρεττάκος και Φιλιππόπουλος! Διαλέξτε και πάρετε…

Οι  υπόλοιποι αντίο!