Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Προβληματισμός για τις πλατείες – Τι θα γίνει με εστίαση και Πάσχα

Οι καθημερινοί συνωστισμοί πλέον σε πλατείες στην Αττική και σε πολλές πόλεις, προκαλούν εύλογο προβληματισμό στην κυβέρνηση. Το γεγονός ότι οι μικρότερες ηλικίες δεν έχουν πλέον καμία αυτοσυγκράτηση και διοργανώνουν διαρκώς πάρτι εκατοντάδων ατόμων προκαλεί διπλή δυσκολία στην διαχείριση της πανδημίας πλην του αντικειμενικού προβλήματος της πιθανής διασποράς του ιού: από τη μία ενοχλεί όλους εκείνους που τηρούν τα μέτρα όλο αυτό το διάστημα, από την άλλη όμως – όπως λένε πηγές της αστυνομίας – τα συγκεκριμένα πάρτι δεν μπορούν να διαλυθούν με αστυνομική παρέμβαση καθώς παραμονεύει ο κίνδυνος σοβαρών επεισοδίων.

Χαρακτηριστικό είναι πως κυβερνητικές πηγές λένε στο MR πως δεν λύνονται όλα τα προβλήματα με αστυνομική παρέμβαση, καθώς το συγκεκριμένο είναι πολύ πιο πολύπλοκο. Αρά ποιο είναι το επόμενο βήμα, είναι το εύλογο ερώτημα.

Μία συζήτηση που έχει ξεκινήσει λέει πως πρέπει να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση, ώστε να αποκλιμακωθούν τα κορωνοπάρτι και ο κόσμος να εκτονώνεται πιο οργανωμένα. Αυτή την στιγμή πάντως δεν βρισκόμαστε εκεί, καθώς άμεσα δεν διαφαίνεται πρόθεση κυρίως από την επιτροπή των ειδικών για μία τέτοια απόφαση. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Παρασκευή η Επιτροπή για δεύτερη φορά πήρε «κόντρα» απόφαση και δεν άναψε το πράσινο φως για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

Τι θα γίνει το Πάσχα

Την ίδια ώρα μεγάλη συζήτηση υπάρχει και για την έξοδο του Πάσχα, με τις απόψεις να διίστανται ακόμα και μεταξύ των ειδικών. Τα δεδομένα πάντως αυτή την στιγμή δείχνουν πως είναι πιθανότερο να μην επιτραπεί τελικά η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Υπάρχουν όμως και αντίθετες φωνές. Για παράδειγμα η Αθηνά Λινού τονίζει ότι υπάρχει αποκλιμάκωση, η οποία θα βελτιωθεί με τη δυνατότητα να είναι οι άνθρωποι έξω από τα σπίτια τους. «Θα προτιμούσα να υπάρχει κίνηση το Πάσχα, να μην μείνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Να ζητήσουμε η μετακίνηση να μη γίνει με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να έχουμε PCR test αρνητικά και επαρκείς πληροφορίες, μπορεί να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα» δήλωσε η καθηγήτρια. Εξαιτίας αυτής της ρευστής κατάστασης, οι αποφάσεις για έξοδο ή όχι αναμένεται να ληφθούν την Μεγάλη Εβδομάδα.

www.moneyreview.gr