Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Πρόεδροι πολλοί, θέση μόνο μία…

Ο δικός μας ο Πρόεδρος είναι καλός γιατί είναι δικός σας….. Όχι ο δικός μας είναι τέλειος που είναι από σας…

Τέτοια κομματική πρεμούρα και αλλοφροσύνη για τον πιο ακριβοπληρωμένο και άεργο δημόσιο υπάλληλο της χώρας, δεν το χωράει ο νους του απλού πολίτη! Η κομματική κλαψωμουρμούρα να είναι καλά, και να συνεχίζεται η όποια προσπάθεια πόλωσης, και από προέδρους το μοναστήρι να είναι καλά!

Και εδώ που τα λέμε οι επιλογές των κομμάτων έχουν και κάποια ποιοτική χροιά στα πρόσωπα που είχαμε μέχρι τώρα,( αν εξαιρέσεις μόνο εναν -δυο) , γιατί αν αφήσουμε το λαό να επιλέξει μόνος του Πρόεδρο Δημοκρατίας, φοβάμαι ότι θα βλέπαμε κανένα υπέρλαμπρο μπουζούκι, στο υπέρτατο αξίωμα, ή καμιά πρωταγωνίστρια κανενος σίριαλ με μπόλικη σιλικόνη, .. που να στοκαρεις όλο το προεδρικό μέγαρο… Τώρα η επιλογή μιας γυναίκας για το ανώτατο αξίωμα είναι μία πολύ καλή είδηση, μακάρι να δούμε κάποτε και μία γυναίκα Πρωθυπουργό!

Η επιλογή όμως μιας δικαστικού, μας φέρνει στο νου έναν παλιότερο Πρόεδρο, πρώην δικαστή, γυαλαμπούκα, εγωιστακια , που είδε την προεδρία σαν νεόπλουτος που του έπεσε το λαχείο… Τέλος πάντων,καιρός είναι να καταλάβουν όλοι ότι για ένα διακοσμητικό στοιχείο της δημοκρατίας μας, οι διαδικασίες πρέπει να είναι εξίσου διακοσμητικές και αυτές, και τυπικές και να μην απασχολούν το λαό και τη χώρα για πάνω από κάνα δυο μέρες… Αν το έχετε προσέξει, τρέχουν τόσα θέματα για τη χώρα,που δεν περισσεύει χρόνος διαφωνίας για κάποιον που υπογράφει νομοσχέδια, παρίσταται σε παρελάσεις ,και βγάζει λόγους κάθε εθνική εορτή!

Ξέρετε κάτι ,οι εποχές αλλάζουν, και οι εισπράκτορες στα λεωφορεία καταργήθηκαν, και οι θυρωροί στις πολυκατοικίες,και που κρατάμε ένα ακριβοπληρωμένο πρόεδρο, και πολύ μας πάει…..