Aρωματικές, ζουμερές, κατακόκκινες, πεντανόστιμες νόστιμες και θρεπτικές: Οι φράουλες έχουν την τιμητική τους το δίχως άλλο αυτήν την περίοδο! Δεν έχουμε τίποτα κακό να τούς προσάψουμε, παρά μόνο το ότι δυστυχώς χαλάνε πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα πολλές από όσες αγοράζουμε να καταλήγουν στον κάδο των απορριμάτων. Κι όμως υπάρχει τρόπος να διατηρηθούν φρέσκες και λαχταριστές για περισσότερο! Αρκεί να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας…
1. Επίλεξε σωστά
Όταν αγοράζεις φράουλες, φρόντισε να επιλέγεις πάντα τις πιο ζουμερές και αρωματικές που μπορείς να βρεις. Απόφυγε εκείνες που δείχνουν ταλαιπωρημένες, χτυπημένες και -προφανώς- μουχλιασμένες.
2. Μην τις πλύνεις (ακόμα)
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις όταν αγοράσεις φράουλες, είναι να τις πλύνεις όλες μαζί και να τις αποθηκεύσεις έτσι στο ψυγείο σου. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τις κάνεις να μουχλιάσουν πιο γρήγορα! Θα σε συμβουλεύαμε να τις πλύνεις μόνο πριν τις απολαύσεις.
3. Αποθήκευσέ τες σωστά
Αποθηκευσέ τες στο ψυγείο -ιδανικά στο συρτάρι για τα φρούτα και τα λαχανικά- και πρόσθεσε μέσα στη χάρτινη σακούλα ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, το οποίο θα απορροφά την όποια υγρασία.
Ακόμα και αν κάνεις όλα τα παραπάνω, μην ξεχνάς ότι οι φράουλες είναι ένα φρούτο με μικρή διάρκεια ζωής. Απόλαυσέ τες λοιπόν όσο είναι ακόμα φρέσκες και επί τη ευκαιρία, φτιάξε και μία από ΑΥΤΕΣ τις συνταγές!