Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οδεύει η πυρόπληκτη περιοχή της Κορινθίας

Τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο Τετάρτη, αναμένεται να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή της Κορινθίας που επλήγη από την μεγάλη πυρκαγιά στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Αυτό είπε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι έχει ήδη γίνει η σχετική εισήγηση προς τα αρμόδια όργανα.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι σε επικοινωνία που είχε σήμερα Τρίτη 25 Μαΐου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, του γνωστοποιήθηκε ότι επίκειται η αναστολή υποχρεώσεων προς το κράτος για τους πυρόπληκτους της Κορινθίας και της Αττικής.

Νέα Πυροσβεστική Διάταξη για τον καθορισμό των μέτρων πρόληψης και αποφυγής εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους

Στην έκδοση της 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης που αφορά στον καθορισμό των μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους προέβη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η νέα Π.Δ., που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1923/Β΄/2021) και η ισχύς της ξεκινά την 1η του ερχόμενου Ιουνίου, καταργεί προηγούμενες σχετικές διατάξεις, σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.