Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

“Στις περιφέρειες η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα”- Έρχονται οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη – Τι είπε για τους Δήμους

“Η Νέα δημοκρατία στις περιφερειακές εκλογές θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή ερώτηση για τη στάση του κόμματος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις, ενώ σε ότι αφορά τους δήμους η ΝΔ προσανατολίζεται να μην προχωρήσει σε συγκεκριμένες στηρίξεις υποψηφίων πέραν των μεγάλων δήμων.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣ

Την ανάγκη για ευρεία νίκη στις επερχόμενες εκλογές τόνισαν οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, πριν την έναρξη της ομιλίας του Προέδρου της ΝΔ στην ΔΕΘ. Μηνύματα ενότητας και νίκης με τον Αντώνη Σαμαρά να σημειώνει χαρακτηριστικά: “Πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη”.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 

Φορολογικές ελαφρύνσεις σε πολλά επίπεδα, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και διατήρηση της εθνικής σύνταξης ήταν ανάμεσα στις δεσμεύσεις που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ. Σε ό,τι αφορά τη φορολογία, μίλησε για μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους κατά 30% τα πρώτα δύο χρόνια, μείωση του φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, μείωση εταιρικού φόρου στο 20% (από 29%), μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης στο 13%. Ακόμη, δεσμεύθηκε για μία σειρά από μέτρα.