TOP

Τιτάνιες οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ανατολική Μάνη – Σε ολονύχτια επιφυλακή καλεί η ΓΓΠΠ

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά σε δασική περιοχή στα Λαγκάδια Λακωνίας.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στην περιοχή του δήμου Ανατολικής Μάνης, όπου η προσπάθειες όλων των δυνάμεων Πυρόσβεσης είναι πραγματικά μεγάλη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ ενισχύονται συνεχώς προσπαθώντας να δώσουν τέλος στην πύρινη λαίλαπα. Στο σημείο επιχειρούν 103 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα, 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, ενω συγχρόνως, συνδράμουν αρκετές υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης μετέβη στο σημείο από την έναρξη της φωτιάς για τον γενικό συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων και με εντολή του από τις μεσημεριανές ώρες βρίσκεται στην Ανατολική Μάνη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν 103 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 7 Α/Φ και 8 Ε/Π. Συνδράμουν υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Παράλληλα πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, όπου άμεσα κινητοποιήθηκαν 29 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα και 2 Α/Φ .

Το αρμόδιο ανακριτικό γραφείο, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ολονύχτια επιφυλακή

Νωρίτερα, η Γενικη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες της Ανατολικής Μάνης να βρίσκονται σε ολονύχτια επιφυλακή λόγω του πύρηνου μετώπου.

dasikes_pyrkagies_25_7_19