Παρασκευή
3
Μάιος
TOP

Χωρίς εκτίναξη του επιχειρείν είμαστε τελειωμένοι…

Η χώρα βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο. Με τους σημερινούς κυβερνώντες που έφεραν το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, δεν μπορούμε να έχουν καμία σοβαρή αναπτυξιακή προοπτική. Το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο τελειώνει στις 20 Αυγούστου, ελλείψει… χρημάτων. Σταδιακά, πρέπει να βρούμε τον δρόμο μας και την… τύχη μας ώστε να μείνουμε όρθιοι στον απαιτητικό κόσμο των αγορών. Αυτές θα είναι ο μοναδικός μας κριτής από τις 21 Αυγούστου. Εάν δεν έχουμε φτιάξει ένα στέρεο οικοδόμημα μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων, τότε τα πράγματα θα ξαναγίνουν… μαύρα.

*Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Με τη (δια)κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν χαθεί έως σήμερα απλά τρία χρόνια. Θεωρητικά έχουν χαθεί σαράντα τρία! Οι επόμενες κυβερνήσεις θα πρέπει να τρέξουν την ανάπτυξη με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ώστε η ζημιά να περιοριστεί. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται η αποκατάσταση των ισορροπιών στο επιχειρείν. Έτσι όπως είναι σήμερα διαμορφωμένη η κατάσταση, οι προσδοκίες είναι αρνητικές και το μέλλον δυσοίωνο. Θέλουμε μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια επενδύσεις άνω των 100 δισ. ευρώ για να μείνουμε όρθιοι.
Το χειρότερο με τη σημερινή κυβέρνηση είναι ότι επέφερε νέα σημαντικά πλήγματα στο επιχειρείν. Μάλλον σκόπιμα. Η φτωχοποίηση της κοινωνίας ώστε να φοβάται και να εξαρτάται από τα επιδόματα της μιζέριας περνάει μέσα από την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων. Εκεί βασίζεται το αριστερό αφήγημα και εκεί στοχεύει. Οι πολλές επενδύσεις… βλάπτουν το αριστερό αφήγημα, γιατί φέρνουν δουλειές και βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να υπάρχει Αριστερά…
Η χώρα καλείται να κερδίσει ένα ιστορικό στοίχημα τα επόμενα 3-4 χρόνια βάζοντας τις βάσεις για να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα. Να μετατραπεί από εχθρική και τοξική χώρα, σ΄ έναν παράδεισο για τα διεθνή επενδυτικά κεφάλαια. Τότε και μόνο τότε θα κερδίσουμε το στοίχημα της βιωσιμότητας του χρέους, αυξάνοντας θεαματικά τον παρονομαστή του κλάσματος, δηλαδή το ΑΕΠ. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και πάνω απ΄ όλα απαιτούνται μυαλωμένοι πολιτικοί. Με τους σημερινούς τύπους που κυβερνούν, η επιστροφή στην κανονικότητα φαντάζει με ανέκδοτο…
Το σημερινό μαρτύριο για την Ελλάδα πρέπει να τελειώσει.

Πρέπει να αρχίσει μια τιτάνια προσπάθεια για να μπουν στο περιθώριο οι δυνάμεις της αδράνειας και της καθυστέρησης. Χωρίς περιθωριοποίηση του αριστερού ψευτοπροοδευτικού αφηγήματος θα συνεχιστούν οι καθυστερήσεις και η χώρα θα βρίσκεται σε αδράνεια. Το εχθρικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί κατά της επιχειρηματικότητας είναι η βασική αιτία της οπισθοδρόμησης της χώρας και των πολιτών της. Εάν κάποιοι έχουν μπερδέψει το “προοδευτικό” με το… μη φυσιολογικό είναι καιρός να ξαναγνωριστούμε. Κάποιοι οφείλουν να ξυπνήσουν από τον ιδεολογικό λήθαργο στον οποίο βρίσκονται. Βέβαια, κάτι τέτοιο με τα μυαλά που… κυκλοφορούν φαντάζει σαν τον τετραγωνισμό του κύκλου. Το σημερινό ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικό δράμα με στοιχεία φαρσοκωμωδίας, πρέπει να τελειώσει. Τελεία και παύλα!

O Λουκάς Γεωργιάδης είναι Δημοσιογράφος – Οικονομολόγος
e-mail: [email protected]
Facebook: Λουκάς Γεωργιάδης, Loukas Georgiadis
Twitter: LoukGeorgiadis, loukas geo
LinkedIn: LOUKAS GEORGIADIS