Το ψωμί αποτελεί βασικό προϊόν στη διατροφή πολλών χωρών. Συνήθως, το ψωμί παρασκευάζεται από αλεύρι σίτου (λευκό αλεύρι) και νερό αναμειγμένο με μαγιά.
Η ζύμη αφήνεται να φουσκώσει και τελικά ψήνεται στον φούρνο. Ποια είναι, όμως, η ιστορία της παρασκευής του ψωμιού;
Ακολουθούν δέκα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για το ψωμί.
Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει στοιχεία από προϊόντα αρτοποιϊας ηλικίας 30.000 ετών: Στοιχεία από προϊόντα αρτοποιίας που χρονολογούνται πριν από 30.000 χρόνια έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι. Την περίοδο της Προϊστορικής εποχής, οι άνθρωποι εξήγαγαν άμυλο από τις ρίζες ορισμένων φυτών.
Εκτιμάται ότι στη συνέχεια άπλωναν αυτή την αμυλώδη ζύμη σε πέτρες και την μαγείρευαν πάνω από τη φωτιά, κάτι που θεωρείται ότι ήταν η πρώιμη μορφή ψωμιού. Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν τα συγκεκριμένα δεδομένα, αναλύοντας υπολείμματα αμύλου σε πέτρες που βρέθηκαν στην Ιταλία, την Τσεχία και τη Ρωσία.
Οι Σουμέριοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν μαγιά για να «φουσκώσει» το ψωμί: Οι Σουμέριοι ήταν αρχαίος λαός ο οποίος εμφανίστηκε στη περιοχή της Μεσοποταμίας μεταξύ 6.000 και 4.000 π.Χ. Αυτός ο αρχαίος λαός θεωρείται ο πρώτος που χρησιμοποίησε φυσική μαγιά για να φουσκώσει το ψωμί.
Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του www.newsit.gr πατώντας ΕΔΩ