Η Αττική όπως και κάθε άλλη μέρα, είναι η περιοχή της χώρας που παρουσιάζει τους υψηλότερους δείκτες λόγω και της πυκνοκατοίκησής της. Σήμερα, από το σύνολο των 1.790 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα, απο τα οποία τα 7 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, στην Αττική εντοπίζονται 790 κρούσματα του φονικού ιού.
Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 150 κρούσματα, η οποία μπορεί να έχει γλιτώσει το καθολικό lockdown, ωστόσο σε καθημερινή βάση «δίνει» μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, ενώ τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων έχει και η Αχαΐα με 122 μολύνσεις, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς υψηλής επιτήρησης.
Από κει και πέρα, στην Κορινθία σήμερα εντοπίζονται 31 νέες μολύνσεις, 32 στην Αργολίδα, 12 στην Αρκαδία, 16 στην Ηλεία, 9 στη Μεσσηνία, 2 στη Λακωνία.
Η κατανομή των 1.783 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα
Σε ό,τι αφορά στα δείγματα που έχουν ελεγχθεί από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό
(SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 3.608.508 κλινικά δείγματα ενώ
από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 1.554.959 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 41.057 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.
Γεωγραφική διασπορά:
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά
Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής
για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”)
όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.