Κυριακή
8
Σεπτέμβριος
TOP

Η τοξικότητα στην πολιτική, η διαφορετική πολιτική Τραμπ και η λάθος… ανάγνωση στην Ευρώπη -Η ανάλυση του Δ. Απόκη (video)

Η τοξικότητα η οποία αναδύεται στην πολιτική σκηνή οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις και η προσέγγιση του Διεθνολόγου και Δημοσιογράφου Δημήτρη Απόκη, αναδεικνύει το πως μπορούν και με τι προεκτάσεις να κινηθούν τα πράγματα εφόσον η πολιτική… τοξικότητα αφεθεί να καλλιεργηθεί πέρα από τα όρια της αντιπαράθεσης. «Στην Αμερική το ζούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα τελευταία 8 χρόνια έχει στοχοποιηθεί ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος και καταλήξαμε εκεί που καταλήξαμε πριν λίγα 24 ώρα…»

Η ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΗΣ NOVARTIS

Ο κ. Απόκης συνέδεσε την διάσταση της τοξικότητας πως αυτή… παρείσφρησε και στην ελληνική πολιτική σκηνή με σκοπιμότητα εμπλέκοντας πρόσωπα στην σκευωρία της Novartis: «Η αριστερά η αποκαλούμενη αριστερά και οι αποκαλούμενοι προοδευτικοί διεθνώς -στο δυτικό κόσμο που μας ενδιαφέρει εμάς- πλέον έχουν αυτή τη στρατηγική, για τους πολιτικούς τους αντιπάλους και το είδαμε και εδώ με την υπόθεση της Novartis… Ήταν μια στημένη υπόθεση να στοχοποιήσει τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να τον διασύρει ηθικά, πολιτικά να τον βλάψει πολιτικά και αποκαλύπτει ότι ήταν μια στημένη σκευωρία, μια στρατηγική για να συμβεί ακριβώς αυτό δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο και ελπίζω να μην φτάσουμε ποτέ των σκηνών που βλέπουμε εδώ στην οθόνη της Αμερικής», σημείωσε εμφατικά για να προεκτείνει την προσέγγιση αυτή στα όσα συμβαίνουν στην Αμερική «…αλλά θα πρέπει να κάνουμε αυτή τη σύνδεση διότι και στην Αμερική το αποκαλούμενο δήθεν προοδευτικό κόμμα των δημοκρατικών με τη ρητορική του οδήγησε στην κατάσταση αυτή που είδαμε πριν από λίγα 24ωρα με την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην Προέδρου και υποψηφίου των Ρεμπουμπλικάνω. Αυτοί οι άνθρωποι αποκαλούνται προοδευτικοί! Δυστυχώς για αυτούς και το έχω πει και το έχω γράψει πάρα πολλές φορές το κόμμα το οποίο είναι προοδευτικό στις απόψεις του, το κόμμα το οποίο είναι πιο κοντά στα λαϊκά στρώματα της Αμερικής, το κόμμα το οποίο εκφράζει την κοινή λογική σήμερα στην Αμερική και τα τελευταία χρόνια είναι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, το ριζοσπαστικό κόμμα παραδοσιακά στην Αμερική είναι το Ρεπουμπλικανικό και όχι το δημοκρατικό.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ… ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο Δημήτρης Απόκης γνώστης των καταστάσεων στη διεθνή σκηνή αναφέρθηκε και στα όσα υπήρξαν ως ακολουθία με τους Δημοκρατικούς να συντηρούν πολέμους και τους Ρεπουμπλικάνους το αντίθετο, και, στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα πρεσβεύει η πολιτική Τραμπ και η επιλογή για τον υποψήφιο αντιπρόεδρο Βανς που στόχο έχει να κλείσει διπλωματικά το πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας.

«Ο κύριος Βανς δέχεται από χθες μανιώδεις επιθέσεις και βλέπω και στα κοινωνικά δίκτυα και από την Ευρώπη ότι… Παναγία μου τι θα πάθει η Ουκρανία, γιατί ήταν σαφής ο κύριος Βανς ως γερουσιαστή στις δηλώσεις του τι πρέπει να γίνει με την Ουκρανία. Δέχεται επιθέσεις ακόμα και από συνοδοιπόρους, όπως εκείνους στην συντηρητική πλευρά της Ευρώπης, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας για την ειρηνευτική πρωτοβουλία που ανέλαβε σχετικά με την Ουκρανία. Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν όσοι τα λένε όλα αυτά είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών και η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών αλλά κυρίως των Ευρωπαίων πολιτών που μας ενδιαφέρει εμάς γιατί είμαστε χώρα μέλος της Ευρώπης και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας επιθυμεί διπλωματική λύση και να τελειώσει αυτή η γάγγραινα που έχει γονατίσει την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΘΑ ΣΠΡΩΞΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

«Η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αμερικανού Πρόεδρου και του πρώην Αμερικανού Πρόεδρου του κ. Τραμπ και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί καθιστά αυτή την εκλογική αναμέτρηση να το πω λαϊκά δική του για να την χάσει. Θα πρέπει να κάνει ένα τρομερά τραγικό λάθος να συμβεί κάτι για να χάσει αυτή την εκλογή με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί και στην άλλη πλευρά με την κατάσταση του νέου Αμερικανού Πρόεδρου και τη σφαγή που γίνεται στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος», σχολίασε στην συνέχεια για την πορεία προς τις εκλογές ενώ διαφαίνεται πως θα υπάρξει και αλλαγή πολιτικής «…Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να πω ότι πλέον διαμορφώνεται μια κατάσταση για την επόμενη μέρα εάν επανεκλεγεί στην Προεδρία ο κ. Τραμπ που θα έχουμε μια τελείως διαφορετική πολιτική. Μια πολιτική η οποία παρά την εικόνα που περνάνε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο δυτικό κόσμο, αλλά και εδώ και εδώ να μην κοροϊδευόμαστε δεν θα είναι τόσο αρνητική για τους πολίτες της Δύσης και για τους Ευρωπαίους πολίτες. Αντίθετα θα σπρώξει την Ευρώπη σε μια κατεύθυνση η οποία θα ευνοήσει την καθημερινότητα των πολιτών… Η επόμενη ημέρα η 20η Ιανουαρίου του 2025 αν κερδίσει τις εκλογές ο κ. Τραμπ που θα αναλάβει την Προεδρία, θα είναι μια νέα μέρα για όλο το δυτικό κόσμο. Το κρατάμε αυτό.

Η ΛΑΘΟΣ… ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Ο κ. Απόκης εκτίμησε και τις εξελίξεις σε Ευρώπη και τα όσα βγαίνουν από το αποτέλεσμα σε Αγγλία και Γαλλία κάνοντας λόγο για «…ληστρικά εκλογικά συστήματα που όχι απλά παρεμήνευσαν, καταστρατήγησαν τη λαϊκή βούληση» και σημείωσε παράλληλα πως είναι λάθος η… ανάγνωση περί ενίσχυσης της κεντροαριστεράς: «…Μα καλά είναι σοβαρή αυτή που τα λένε αυτά τα πράγματα. Δεν βλέπουν τα πραγματικά αποτελέσματα πώς πραγματικά ψήφισε ο κόσμος. Υπάρχει συντηρητική στροφή και προσώπων τα οποία εκφράζουν πολύ απλά την κοινή λογική των πολιτών και εκφράζουν τις αγωνίες και τα προβλήματα και δίνουν λύσεις στα προβλήματα που έχουν οι απλοί πολίτες. Αν δεν το καταλάβουν αυτό, πολύ φοβάμαι, καταρχήν φανταστείτε πολύ σύντομα, τι θα είχε συμβεί αν αυτή η σφαίρα είχε σκοτώσει τον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο. Γιατί θα μιλάγαμε σήμερα. Θα μιλάγαμε για ένα εμφύλιο στην Αμερική με όπλα στον δρόμο. Και αυτά δεν είναι πολύ μακριά από εμάς. Από την Ευρώπη. Άνετα μπορούν να μεταφερθούν και εδώ. Απλά έχουμε δαιμονοποιήσει κάποιες καταστάσεις, έχουμε την πιπίλα της ακροδεξιάς, του λαϊκισμού, όλα αυτά, χωρίς να γίνεται ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα. Γιατί αν κοιτάξεις κανείς και κάνει μια ουσιαστική συζήτηση, θα δει ότι κάποια από αυτά τα κόμματα, ναι, παλαβοί και ακραίοι υπάρχουν παντού στις δύο πλευρές. Αλλά στην πλειοψηφία τους αυτά τα κόμματα εκφράζουν την αγωνία των πολιτών του δυτικού κόσμου. Και αυτό πρέπει να δοθεί ευκαιρία να βγει. Ο κύριος Μακρόν είναι στα πρόθυρα να προτείνει μία πρωθυπουργό η οποία είναι στα συμφέροντα του Μπίλ Γκέιτς, στα συμφέροντα μεγάλων εταιριών.. Δηλαδή δεν έβαλε μυαλό ο κύριος Μακρόν ότι έχει οδηγήσει την Γαλλία σε ένα χάος και συνεχίζει να μη βάζει μυαλό ο Ομπάμα της Ευρώπης. Μην το ξεχνάμε κι αυτό. Ήταν το ίνδαλμα ο κύριος Μακρόν.», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.